Puan vermedi·376 syf.··Beğendi
···Okunma: 15 Nisan 2025 09:44 Harika Bir Hayat / Hikmet Hükümenoğlu
Selam arkadaşlar ;
Ben yine benim için yeni bir yazar ve kitabıyla tanıştım ve kalemini çok beğendim.
Bu kitabı okurken baş karakterimiz Harika, etiyle kemiğiyle karşınızda hatta bazen de yanı başınızda oluyor.
Gelelim kitabın konusuna;
1919 ve 1950'li yılları arasında geçiyor tüm konu.
Harika! İşlenmemiş bir elmas. Patlamaya hazır bir bomba. Dokunduğu her şeyi güzelleştiren,
dokunmadıklarında bile izini bırakan inanılmaz bir kadının, Harika’nın hayatı.
Harika'nın hayatı diyorum ama kitapta Türkiye ve dünya sorunlarına ve savaşlarına da yer verilmiş ve ayrıca bir çok
tanıdık isime de yer verilmiş kitapta. Halide Edip Adıvar, İsmet İnönü, Hitler, Suat Derviş, Nazım Hikmet, Zekeriya ve Sabiha Sertel gibi…
Tekrar belirtmek isterim ki ben kitabı çok beğendim ve sizlerin de Harika ile tanışmanızı çok isterim. Alın okuyun ve okutun.
"... İnsan denen varlık, tek başına ne kadar iyi niyetli olursa olsun, üç beş kişi bir araya geldiğinde zapt edilmesi imkansız bir canavara dönüşüyordu."
“-İşlenmemiş bir elmas. Patlamaya hazır bir bomba. Ölüme uçan eşsiz bir kelebek .”
"Tek kusuru kendi ışığına kör olmasıydı…"
"Asalet düşmanlığı bütün dünyayı sefalete sürükledi."
"Herkes kendi doğrusuna kendisi karar verir."
"Savaşta askerden ve silahtan daha mühim bir güç varsa o da bilgiydi. Doğru bilgiye sahip olan taraf, bazen karşı tarafın birliklerini gafil avlayıp göz açıp kapayana kadar haritadan silebiliyordu."
Sevgiler,