2025 26. kitabı
Merhaba sevgili kitap dostlarım, nasılsınız? Bugün sizlere, Telemak Kitap yayınlarından çıkan, Gyula Krúdy'nin kaleme aldığı, Macar edebiyatının değerli eserlerinden biri olan #günebakan kitabını tanıtacağım. Eveline, Budapeşte'nin büyüleyici ama bir o kadar karmaşık sokaklarından bunalmış genç bir kadındı. Şehir hayatının çekişmeleri ve insan ilişkilerinin çelişkileri onu, taşrada daha dingin bir yaşam aramaya sürüklemişti. Fakat kalbinin en derinlerinde, gençlik aşkı Kalman'ın izleri durmadan yankılanıyordu. Ona olan sevgisi, her ne kadar uzaklaşmak istese de, yolunu gölge gibi takip ediyordu. Bir gün, Eveline eski bir tavernaya doğru yol aldı. İçeri girdiğinde, loş ışıkların altında bir grup insanın canlı sohbetlerine tanık oldu. Onlardan biri, Álmos adında bir adamdı. Álmos'un gözlerindeki melankoli ve hayalperestliği Eveline'i büyülemişti. Onunla sohbet etmeye başladığında, taşra yaşamına dair hayalleri daha gerçekçi bir çehre kazanmaya başladı. Ancak, bu yeni dünyada Eveline'in en büyük sınavı, kendi arzularını ve geçmişinden gelen hatıraları dengelemek olacaktı. Bir yandan Eveline, Bayan Maszkerádi'nin taşraya yaptığı ziyaretlerden etkileniyordu. Maszkerádi'nin hikayeleri ve tavsiyeleri, Eveline'in iç dünyasında bir fırtına başlatmıştı. Aşk, özgürlük ve ait olma arzusu arasında gidip gelen Eveline, kendi hikayesini yazmak için cesur bir adım atmaya karar verir. Kitap boyunca Eveline'in içsel yolculuğu, geçmişten gelen anıları ve taşrada tanıştığı insanlarla kurduğu bağlar ve Eveline'in hayatı, bizlere aşkın ve arzunun karmaşıklığını, insan ruhunun derinliklerini ve seçimlerimizin hayatlarımızdaki izlerini hatırlatıyor.
GünebakanGyula Krúdy · Telemak Kitap · 202549 okunma