--İPSİZ KUKLALAR--
Mavi Karsuk babası inşaattan düşerek hayatını kaybeder şüpheli olan bu durum emniyetin intihar vakhası deyip kapatılması ile sonuçlanır kendinden 1 yaş küçük kardeşi ve annesi ile birlikte yaşamaktadır. Kirada oldukları evlerinden de ev sahibinin hala böyle zihniyetler olarak aranızdayız dediği bir nedenle evdende çıkarılmak istenir el mecbur çıkarlarda. Sağolsun rahmetlinin Bursa'da aldığı eve yerleşmek için yola çıkarlar İstanbul onlar için geride kalır Bursa'da okula yapılan kayıtlarından sonra yeni hayatlarına başlarlar.
Özel okuldaki ilk günün güzel geçmesi için dua eden mavi günün sonunda kendini okulda ayrılmış olan palyaçolar ve kuklalar olarak adlandırılmış gurupların arasında bulur(kuklalar) düşünsene en cok güvendiğiniz yerde bıraktığımız kardeşlerimiz çocuklarımız aslında ne çok şeyle savaşmak zorunda kalıyor durum öyle bir hal alıyorki onları okulda derslerinde sanırken özel yada devlet farketmez bir çok zorbalıklara maruz kalıyorlar kimisi durumunu çevresine açıklayabiliyor kimisi ise korkuları üzüntüleri içerisinde yok olup gidiyor öğretmenler aileler bazen gözlerimizin önünde olan bu durumu ne görebiliyoruz nede herhangi bir şeyler yapabiliyoruz mavide bir süre sonra kardeşinin palyaçolar gurubunda olduğunu farkeder ve izlemeye başlar bu arada okuldaki olayların boyutu her geçen gün artar ve ölüme kadar varan sonuçlar ortaya çıkar bu tabiki hiçbir şey bukadarla sınırlı kalmaz ama devamını kitapta merak ile okumanız için sizlere bırakıyorum sorgulanması gereken çok şey vardı.
Acınası ve bencil insanlar en büyük düşmanımdır. İpsiz kuklalar burada sona erdi ve bir daha açılmamak üzere sonsuza kadar kapandı.