Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 22 Nisan 2025 10:29 filistin'e sahip çıkmak sadece filistinlilerin görevi değil, tüm ümmetin görevidir.
bu kitap uzun zamandır kitaplığımdaydı ve bir türlü başlayamamıştım, şimdi ise elhamdülillah doğru bir zamanda okuduğumu düşünüyorum. kitabın içeriğinde birçok insanın, özellikle türklerin, kafasında filistin hakkında oluşan ve oluşabilecek tüm sorular cevaplanmış diyebilirim. filistin ile ilgili bir yorum yapmadan önce kesinlikle okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. ayrıca bir müslüman olarak, emperyalist güçlerin veya bilgisiz müslümanların filistin hakkında yaptığı "toprak sattılar, osmanlı'ya ihanet ettiler..." gibi cümlelerine karşılık olarak güzel bir bilinç oluşturuyor ve karşı bir cevap olarak ne söylememiz gerektiğini gözler önüne seriyor. filistin davasının sadece filistinlilere ait bir dava olmadığını, tüm ümmetin refahı için bu davaya canla başla sarılması gerektiğini sürekli vurguluyor. bu konuda temel ve genel bir bilgi sahibi olmak isteyen herkes bu kitabı okuyabilir, başlangıç kitabı diyebiliriz bir nevi. kısa ve bölümlere ayrılmış olması ilgiyi taze tuttuğu için bir solukta okunabilen bir kitap. şimdiden iyi okumalar, Allah ilmimizi arttırsın!