Puan vermedi·152 syf.··Beğendi
· Umursamazlığın , ilgisizliğin oluşturduğu tuhaf bir özgürlüğün sınırsızlığında yitip gidiyoruz ...
Sene başında okuduğum bir kitaptı Kar Düşleri. Herkesi gibi bende tanımıyordum Burhan Güneli , bu kitapla tanıştım Burhan Günel ile ama ne tanışmak okurken bı yumruk oturdu boğazıma geçmek bilmedi o yüzden bir kaç ay koydum araya tekrar kitabı açabilmek için . Ama sakin olun öyle büyük trajediler yok , aile dramı yok , kayıplar yok ; fakat bu dramların yanında pekte bir önemi olmayan konulara değiniyor. Ama önemsiz gibi gözüken bu sorunları aslında hayatı sarsacak kadar önemli olduğunu gösteriyor Burhan Günel.
Hikayeler şekilinde oluşan Kar Düşleri her bir bölümünde toplumdan karakterler işliyor örneğin birinde eski sevgili ile buluşan bir adamı anlatıyor ve şöyle diyor " Gerçek sevgili yok aslında. "
Bir diğerinde ise iki çocuklu yalnız bir babanın hikayesini okuyoruz. " ' Ben babamın yüzüne nasıl bakarım , bana iki ayakkabı birden aldı , özel öğretmenden ders aldırıyor, ' diyordu. Bunların babaların görevi olduğunu söyledim. " Diyor.
Çekirdek bir ailede karısına içten içe kırgın bir adamı anlatıyor ve şöyle diyor adam " Kırgınlığa göre ölüm nedir ki? "
Ve son olarak arkadaşlar ile oturmuş ama hiç bir soruya cevap vermeden sadece etrafına bakıp düşünen bir adamı anlatıyor " Tavan arasındaki yoksul yatağımın içinde şimdi bile üşüyorum. Yaşam , kardan ,buzdan, soğuktan daha çok üşütüyor artık . Oysa üşüyen yalnızca yoksul çocukluğumdur sanırdım. Nasıl yanılmışım! Bu da bir şeydir, yanıldığımı hiçbir zaman anlamayabilirdim. "
21. Yüzyıl insanın hayatından kesitler veriyor ben okurken içime bir burukluk oturdu . Kışın elinizde sıcak çay yorganın altında okunacak kitaplardan