Puan vermedi·272 syf.··Beğendi
· Ada, yazarın Gizli İzlanda serisinin ikinci kitabı. Serinin sıradışı bir özelliği var ki; eğer önceden araştırmadıysanız bunu ilk kitabın sonunda farkediyorsunuz. Ya ne oldu şimdi dediğiniz şaşırtıcı bir sonla bitiyor ilk kitap. Peki nedir bu özellik derseniz, o da serinin sondan başa doğru ilerlemesi. Evet ilginç ama gerçek, serinin ilk kitabı aynı zamanda son kitap. Ben, okuru şaşırtmak ve devamını okumaya teşvik etmek, hatta seri tamamlanınca 3, 2, 1 sıralaması ile tekrar okumayı düşündürmek için başarılı bir taktik olduğunu düşünüyorum. Yazarın hayal gücünü takdir ettim.
İlk kitapta ana karakterimiz Hulda, 64 yaşında emekliliğe zorlanan ve emekli olmadan önceki son soruşturmasını yapan bir müfettiş olarak karşımıza çıkmıştı. O kitapta da yazar işin polisiye yanı kadar Hulda'nın özel hayatına ve psikolojisine de bolca yer vermişti. Bu kitapta yıllar öncesine dönüyoruz ve yazar yine aynı tarzı devam ettiriyor. Hulda'nın geçmişi ile ilgili bilgiler ekleniyor ve bir yandan da aralarında on yıl olmasına rağmen bir şekilde kesişen iki cinayet araştırılıyor.
Kurgu bolca dram içeriyor ve polisiye yanı oldukça gizemli bir şekilde ilerliyor. Kitabın başındaki ilk iki bölüm, sona dair merakla sayfaları çevirmenizi sağlıyor. Okuru yormayan, akıcı ve keyifli bir polisiye kitaptı.