2025 33. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 23:46
Uyumadan Önce Tuttuğum Dilek 1 Sizi oldukça hayatın içinden, en az bir bölümünde kendinizden izler bulabileceğiniz, yer yer mutlu, yer yer hüzünlü, yer yer sakin, yer yer hareketli tıpkı normal hayatlarımız gibi bir kitapla geldim! Kitap daha önce farklı bir yayınevinden çıkmıştı. O zaman da çok merak etmiştim. Yeni baskısıyla daha da meraklandım ve bu seriyi okumalıyım dedim. Açıkçası iki kitabın birlikte çıkmış olması bu kitabın sonunu okuduktan sonra çok yerinde bir hareket gibi geldi bana çünkü bu kitap cidden fena bir yerde bitti! Sizi bu kitapta iki karaktere götüreceğim. İki yaralı kuş. Biri Bahar biri Ozan. İkisini de sevdim. İkisine de kızdım. Hâlâ ikisine karşı duygularım karmaşık ama yine de sevdim. Özellikle Bahar'la ciddi bir bağ kurdum. Neden? Çünkü Bahar geçmişi yaralarla dolu çok güçlü bir kadın. Kitap boyunca hep güçsüz olduğunu düşündü ama zaten gerçekten güçlü olanlar güçlerinin farklarını varmazlar. Bahar'da kendimi gördüm, diyebilirim. Yaşadıklarının üstüne hissettiklerini çok iyi anladım. Bahar bizden biri olarak yaratılmıştı ki bu detayda dolayı yazarı kutluyorum. Artvin'den üniversite için İstanbul'a gelen Bahar'ın hayatı sürüklendiği rüzgarla şekilleniyor. O rüzgar ise Ozan. Ozan'ı çok sevdim ama bazen şöyle suratına bir tane patlayasım geldi. Ya aslında karakterlerle empati kurduğunuzda onları anlıyorsunuz ama yine de kızıyorsunuz işte. Bahar'la ne kadar içim aktıysa Ozan'a da o kadar aktı. Birlikte hem bazı şeylerin üstesinden gelmeye çalışırken hem sürekli bata çıka ilerlemeleri kitabı daha gerçekçi ve akıcı bir hale getirdi. Betimlemesi bol bir kitap ama yazarın kalemi çok akıcı. İlk 200 sayfa kadar biraz ağır ilerlese de sabretmenizi öneririm çünkü bir açılacak tam açılacak maalesef puntosu biraz küçük ama dediğim gibi kurgunun içine girdikten sonra istemeseniz bile kitabı okumaya devam ediyorsunuz! Ben gayet beğendim. Devamı da elimde olduğu için en kısa zamanda başlıyorum size de tavsiye ederim
Uyumadan Önce Tuttuğum DilekAnita Felipova · Kaktüs Sanat Yayınları · 2025117 okunma