Kişisel Gelişim Romanı
2025 8. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2025 14:44
Bu kitabi böyle bir günde (25 Nisan yani doğum günümün hemen ertesi günü) paylaşmam ilginç bir tevafuk oldu Netice 47 oldum ve kalan hayat sayacı geriye doğru düşmeye devam ediyor. Ve bugün geriye kalan hayatımın ilk günü. Yazarı ve kitabı ilk kez birkac hafta önce duydum (muhtemelen bir bookstagram hesabından). Kapak ve kitap adı ilgimi çekince buldum ve gecen perşembe okumaya başladım. Başlarda bir yolculuk hikayesi olarak daha çok ilginç geldi ve hızlı ilerledim ama ilerledikçe bir romana dönüştürülmüş bir kişisel gelişim kitabı olarak gördüm ve biraz daha yavaslayarak ve altını çizerek okumaya devam ettim. Kişisel gelişim kitaplarında sıkça gördüğümüz anlatım ve örnekler (egonun terk edilmesi, geçmiş korkularımızın şimdiyi ve geleceği etkilememesi, günün yaşanması, affedici olma...) baş karakter Maelle'in yolculuğu boyunca ona eşlik ve rehberlik (hem yol hem manevi rehberlik) eden Shanti tarafından anlatılıyor. Genel olarak güzel, keyifli ve sıkılmadan okunabilecek bir kitap. Birkac alıntı > -Hayallerimi yaşamak için ne yapmalıyım? -Düşünce biçimini değiştirmelisin. Yani her bir düşünceni kontrol edip bunun amacıyla aynı doğrultuda olduğundan emin olman gerekir. Eğer yanlış yola sapan bir düşünce fark edersen hemen düzeltip doğru yola sokmalısın. ******** Gelecek diye bir şey yok; tek gerçek şimdiki zaman! Hayallerini gerçekleştirip mutlu olmak istiyorsan 'sonrayı' bekleme, düşünce bitimini şimdi değiştir. ******* Yapılana kadar hep imkansız görünür. Mandela ****
Bugün Kalan Hayatımın İlk GünüMaud Ankaoua · Yan Pasaj Yayınları · 20238,2bin okunma