2025 62. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2025 13:16
Kitap genel hatlarıyla macera ve fantastik unsurlar üzerine kurulu. Yazarın oluşturduğu evren beni fazlasıyla etkiledi çünkü alışılmış dünyaların dışında, özgün ve yaratıcı bir yapı inşa edilmiş. Ölümden sonra gidilen bu alternatif dünyada, bireylerin “satranç taşları”na göre bir sınıflandırmaya tabi tutulması oldukça yaratıcıydı. Her bireyin gücünü, sahip olduğu mühür belirliyor ve en yetkili konumda “şah” yer alıyor. Bu kurgu bana gerçekten farklı geldi ve kitabın atmosferine çok hızlı bir şekilde dahil oldum. T.K. Yıldırım’ın Yaşamayanlar kitabı, daha ilk sayfasıyla beni içine çekti. Yazarın kalemiyle ilk defa bu kitapta tanıştım ve şaşırtıcı bir şekilde, bu tanışma bir yabancılıktan çok bir buluşma gibiydi. Cümlelerin ritmi, anlatımın akıcılığı ve karakterlerin samimiyeti sayesinde kitaba alışmam an meselesi oldu. Sanki uzun süredir beklediğim bir dünyanın kapıları aralanmıştı ve ben sadece içeri adım attım. Karakterlere gelirsek, ana karakterimiz Yargı’nın işleniş biçimini oldukça beğendim. Yaşadığı kafa karışıklığı, bulunduğu evrende hissedilen acı ve yabancılık duygusu çok iyi yansıtılmış. Onunla birlikte ben de yeni dünyaya adım attım ve birlikte öğrendik diyebilirim. Arat karakteri için biraz daha fazla derinlik görmek isterdim. Kitap boyunca gizemli bir hava taşırken, bazı yönleri tam olarak açığa çıkmadı. Fakat bunun bir ilk kitap olduğunu düşünürsek, bu eksiklik değil, bir hazırlık olarak değerlendirilebilir. Hem dünya hem de karakterler anlamında bir tanıtım kitabı gibiydi bu. Devam kitaplarında Arat’ı daha iyi tanıyacağımızı ve onun katmanlarını daha net göreceğimizi umuyorum. Sonuç olarak Yaşamayanlar, beni hem kurgusuyla hem de anlatımıyla içine çeken bir kitap oldu. Fantastik dünyaları seven biri olarak bu evrene bayıldım. Gizemli karakterler, farklı sınıflandırmalar, sürpriz gelişmeler ve güçlü bir atmosferle çok doyurucu bir okuma sundu bana. Şimdi tek temennim, ikinci kitabın bir an önce çıkması ve bu evrende daha fazla zaman geçirebilmek!
YaşamayanlarTuğba Yıldırım · Ulysses Yayınları · 018 okunma