Puan vermedi·384 syf.····Okunma: 20 Nisan 2025 00:00 Merhabalar, uzun zamandır merak ettiğim Aydan Daha Uzakta kitabının incelemesini sonunda yapabildim:)
Kitabı beğendim, akıcı ve sade bir dille yazılmış. Kitap güzel başlıyor ama Hosuten ve ailesi ile ilgili kitabın başında daha çok detay verilmeliydi bence. Çünkü başta Robbie'nin hastalığı, dedesi ve anneannesi, babası ile ne yaşadığını çok anlamadım kitabın ortalarına geldikçe daha çok kafamda oturdu.
Uzay-Astronomi konusuyla çok alakadar olmadığım için bazı yerlerde hikayeden koptum ama bu konuyla ilgilenenler için bu kitabın ilgi çekici olabileceğini söyleyebilirim. Mutlaka okumanızı öneririm.
Özet:
Housten ve Robbie kardeşlerin en büyük hayali uzaya gitmek ama Robbie hastalığı yüzünde tekerlikli sandalyeye muhtaç ve ara sıra nöbetler geçiriyor. Housten yazın GAYP’a (Genç Astronot Yetiştirme Program) kabul edilir. Bu program yeni astronotların yetiştirilmesini sağlar. Housten bu programa kabul edilmenin mutluluğunu yaşar ancak Robbie’yi geride bırakacağı için de üzgündür. Housten Carey Brodick adında ünlü bir astronotun hayranıdır. Bir gün evde eski fotoğrafları karıştırırken annesi ve Carey Brodick’in fotoğrafını bulur ve onun torunu olduğunu öğrenir. Gittiği programda onunla tanışmak için bir plan hazırlar ama orada bir seminerde rastgele tanışırlar.