·400 syf.····Okunma: 28 Nisan 2025 11:32 Son zamanlarda okuduğum en iyi fantastik! Öyle bir yerde bitti ki acilen ikincisini okumam lazım… Gotik fantastik türü zaten favorim ama uzun zamandır bu kadar güzel kurgulanmış bir kitap okumamıştım. Tek kelimeyle bayıldım
Kitabın konusuna gelecek olursak;
Blunder krallığı büyülü bir sis ile lanetlenmiş bir krallık. Lanet bazı kişilerde çocukluktan itibaren herhangi bir dönemde ateşlenmeye sebep veriyor ve bunun sonucunda sihirle onları yozlaştırıyor. Bu yozlaşma bireye güç verse bile git gide onu ölüme götüren bir süreç. Kralın cok katı bir kuralı var ve yozlaşan, sihir ile enfekte olan herkesi idam ettiriyor. Krallığı enfeksiyona yakalanmış herkesten temizlemeye çalışıyor. Ancak Elspeth Spindle küçük yaşlarda enfekte olsa da teyzesi ona sahip çıkıyor ve onu saklıyorlar. O da sihrini saklamayı öğreniyor fakat Elspeth’in sihri kafasında onunla yaşayan bir canavar. Kabusun ta kendisi. Ayrıca bu dünyada eskiden gelen kadim 12 kader kartı var ve bu kartlar kullanan kişiye belli güçler vaad ediyor. Yine karşılığında bedel ödemesi gereken güçler. Elspeth kitabın ilerleyişinde yalnız olmadığını keşfedecek ve bambaşka şeyler yaşayacak. Peki ya kabustan kurtulabilecek mi?