Aslında bu kitap hakkında ne yazabilirim bilmiyorum, sadece yazar hakkında duygularımı söylemek için yazıyorum bu incelemeyi.
Birkaç yıl önce(kaç yıl bilmiyorum) marketten Ulduz ve Kargalar'ı almıştım bu yazardan-elbet başka bi baskısından- ve çok hoşuma gidince Çıngıraklı Deve gibi diğer kitaplarını da okumuştum. Ve bu kitabi o zamanlar da okumuştum. Eskiden beri okumamdan kaynaklıdır belki, yazara içten içe fazlasıyla sevgi ve saygı duyarım ve kitaplarını tekrardan okumak isterim-fakat elimde hiçbir kitabı yok ve bu kitabı da pdften okudum
Kitabı anlatmama gerek var mı bilmiyorum, zaten biliyorsunuzdur. Küçük Kara Balık, her gün aynı yerleri görmektense denizi merak edip yolculuğa çıkmaya karar verir. Anasıyla ve komşularıyla ters düşüp gider ve bu yolculukta kaşıkçıkuşu, testere balığı, karabatağı gibi tehlikeli balıklarla ve başka türlü hayvanlarla karşılaşır.
Kitabı sevmeyenlerin nedeni "çocuk kitabı" diye geçip içerisinde ölüm gibi şeyler barındırması. Bence de küçük çocuklar için sakıncalı olabilir, fakat daha büyükler için güzelce okunacak bir öykü bence
Küçük Kara BalıkSamed Behrengi · Gendaş Çocuk Yayınları · 200136,8bin okunma