2025 15. kitabı
Funda Ergenekon 2021 yılından bu yana kadınlara dair beş kitabı bizlerle buluşturmuştur, umarım uzun yıllardır bu proje devam eder. Bu yıl beşinci kitap ile beraber 25 yazarımızla kadınlarımıza ses olmaya devam ediyor. Her sayfanın başında katledilmiş kadınların ölüm haberleri yer alıyor. Söylemek ne kadar basit değil mi ancak hala annelerin, babaların, çocukların bir yerlerde canları yanıyor. Hiçbir zaman unutmadılar unutmayacaklar! Bizde unutmayalım! Her kadının içinde anlatılmayı bekleyen hikâyeler vardır. Bazen fısıltılarla dile gelirler. Bazen de gür bir sesle dünyaya meydan okurlar. Kimisi bir umut içinde filizlenir kimisi de koca bir direnişini kalbinde yankılanır. Oysa insan önce içeride olanı fark etmeli kendini sevmeliydi öyle değil miydi? Kendimizi fark etmeden kendimizi sevmeden başkasının bizi sevmesini beklememeliyiz. Bu bize büyük haksızlık değil miydi? Kadın en çok da kendine zarar vermiyor muydu? Bekleyerek. Neden başkalarından birşeyler bekliyoruz ki. Neden her zaman kendimizden ödün veriyoruz. Bir kadın bunu hak ediyor muydu? Suçsuz olduğu halde suçlu gibi düşündürülmeyi, darp edilmeyi, psikolojik baskıya maruz kalmak neden neden? Kadınlarımızın, güçlü olması kendilerini bu baskılardan kurtarmasını diliyorum. Umarım kadınların kıymetlerinden bilindiği bir dünya inşa edebiliriz. Bunun yolu da yetiştirdiğimiz erkek çocuklarından geçmiyor mu? Güzel erkek evlatlar yetiştirdiğimizde kadınlar daha kıymetli, daha değerli olmasında bizlerinde bir payı olsun. Kadın, her zaman düzeltmek, kaybetmemek için çabalar. Yaradılışımız da var sanırım yıkıcı değil, hep yapıcı olmaya çalışırız. Kadın olmak hep toparlamaktır. Ama bazen bakarsın ki birşeyleri düzeltirken kendini kaybetmişsin, toparlarken kendin darmadağın olmuşsun. Bu hayatta en çok kendimizin kıymetine bildiğimiz kadınlar olmak dileğiyle.
25 Kadın 25 ÖyküKolektif · Artshop Yayıncılık · 202518 okunma