deprem olduğu zaman bize belirli sayılar verilir değilmi 4,9-6,2-6,8 gibi sayılar peki bu sayıların bir anlamı olamazmı sizce bugün gördüğüm bir videoda şu söylenmişti 1999 yılında istanbul depremini yaşamış olan biri bi alime gidip depremden bahseder ve alim kişi ona şunu söyler deprem hangi derecede olmuşsa o surenin o ayetine bak. yani 6,8 olan büyük elazığ depreminde bakacağımız 6. sure 8. ayettir yani enam suresi 8. ayet Hayrat Neşriyat Meali; Bir de: “Ona (peygamberliğini tasdîk eden, bizim de göreceğimiz) bir melek indirilmeli değil miydi?” dediler. Hâlbuki (istedikleri gibi) bir melek indirseydik, (helâkleri için) elbette iş bitirilmiş olur, sonra onlara (bir an bile) mühlet verilmezdi. kuranvemeali.com/enam-suresi/8-a... 6,2 lik istanbul depremi için ise enam suresi 2. ayet Diyanet Vakfı Meali Sizi bir çamurdan yaratan, sonra ölüm zamanını takdir eden ancak O'dur. Bir de O'nun katında muayyen bir ecel (kıyamet günü) vardır. Siz hâla şüphe ediyorsunuz. kuranvemeali.com/enam-suresi/2-a... 4,9 luk yeni gerçekleşen elazığ depreminde ise nisa suresi 9. ayettir Ali Fikri Yavuz Meali Öldükten sonra geride, âciz ve küçük çocuklar bıraktıkları takdirde, gadra ve zulme uğrayacaklar diye endişe edenler, himayeleri altındaki yetimler hakkında da aynı korkuyu taşısınlar. Böylece Allah'dan sakınıp kendi evlâdları yerinde olan yetimler hakkında da gerçek ve doğru söz söylesinler. kuranvemeali.com/nisa-suresi/9-a.... ayetlere bu şekilde bakmak ve o ayetteki konuyu kendimize ve yaşantımıza işlememiz gerekmektedir depremler ilahi ikazdır Kuran ise rehberdir Rabbimiz bizim neyi farketmemizi istiyorsa bunu depremlerle bildirip Kurandan bulduruyor bilim ve dinin birleşiminide burda çok açık bir şekilde görmüş oluyoruz lütfen Rabbimizin bize göndermiş olduğu uyarıları dikkate alalım öğrenelim uygulayalım
109 görüntüleme