2025 3. kitabı
Herkese merhaba kitap dostlarım ;) Anadolu, köy hikayelerini sever misiniz? O zaman bu kitap tam size göre. Çok sürükleyiciydi, iki günde bitirdim. Betimlemeleri harikaydı, olay örgüsü ve ustaca kurgusuyla, okurken sayfaların nasıl akıp gittiğini anlamıyorsunuz bile. Yazarın ilk kitabıymış Yamalı Yürekler, ilk kitapta bile bu kadar okuyucuyu içine çeken bir kitap yazabilmesi kaleminin çok güçlü olduğunu gösterir bence. Ben çok sevdim, tavsiyemdir, bence herkes okumalı. Kitabın Konusu: Kitabımız Sivas'ın Yamalı Köyü'nde geçmektedir. Yamalı Köyü, Eğri Köprü yakınlarında, şirin bir köydür. Bu köy fukaralığı ile bilinir. Adından da anlaşılacağı üzere, halkı yamalı elbiseleriyle tanınırdı, nerde yamalı kıyafetiyle birini görseler hemen yamalı köyden olduğu anlaşılırdı. Eh köy yeri olur da ağasız olur mu? Fakirlikle cebelleştikleri yetmiyormuş gibi bir de Kara Konak'ın sahibi Yağmur Bey başlarına bela olmuştu. Gelelim nasıl bela olduğuna; Bir gün Yağmur Bey'in işçilerinden biri elinde altın bir sikkeyle karşısına gelir. O da bunu alır Ocakçı Mıstık adında arkadaşına gösterir, onunla anlaşma yaparlar, ne zaman bu altın sikkelerden getirirsen sana deste deste para veririm der, aç gözlülük bu ya, Yağmur Bey artık durur mu? Yamalı Köyü'nde satın almadık arazi bırakmaz, hepsinden türlü türlü gömüler bulur, hepsini Ocakçı Mıstık'a verir karşılığında deste deste para alır, aldığı her günün akşamı soluğu kumarhanede alır, paraları bitirir. Böyle böyle derken çok kumar borcu birikir, artık kimse arazisini satmaya da yanaşmaz tam o esnada bir dost gibi yaklaşan Ferman Bey, onun bütün borcunu öder. E tabi her iyiliğin bir karşılığı vardır. Karşılığında Yağmur Bey'in güzelleri güzeli kızı Zemheri'yi, sümüklü oğlu Erkan'a ister. Eh borçlandı bir kere Yağmur Bey de gönülsüz bir şekilde kızını Erkan'a vermeye mecbur olur. Düğün dernek kurulacak derken bir gün Zemheri evden kaçar. Eğri Köprü'ye gidip kendini Kızılırmak'ın sularına bırakır... •Zemheri öldü mü? •Kurtulduysa şu an nerede ve kiminle? •Yağmur Bey, Ferman Bey'e sözünü tutamayınca köylü de bu zulümden payını alıyor. Bundan sonra Yamalı Köyü ve halkını neler bekliyor? •Tüm bu soruların cevabı kitabımızda mevcut.
Yamalı YüreklerAbdullah Küçükkaya · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 2024138 okunma