Bu kitap sıradan gibi görünen ama aslında her biri derin izler bırakan hayat hikayelerini bir araya getiriyor. Her bölümde farklı bir mücadele,farklı bir yaşam ,farklı bir bakış açısıyla karşılaştım.
Yazarın sade ve samimi dili karekterleriyle aramızda görünmez bir bağ kurmamızı sağlıyor.Kimi zaman trajik kimi zaman umut dolu öyküler aktarıyor. Günümüzün hızlı ve çoğu zaman yüzeysel yaşantısında,bu kitap insanı durmaya ,düşünmeye ve içsel bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor.Empati kurmanın,anlamaya çalışmanın ve bazen sadece dinlenmenin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor.Yazar sıradan gibi görünen anların içindeki derinliği fark ettiriyor.Her bir tema hayatın farklı bir dönemine ,duygusuna ya da sınavına dokunuyor. Arka sayfadaki okuyucu yorum alanı ise kitabın etkileşimli yönünü güçlendiriyor. Okurun düşüncelerini paylaşması, bu eseri sadece okunup bitirilen bir kitap olmaktan çıkarıp, yaşayan bir deneyime dönüştürüyor. Bu yönüyle “Türkü Telaşlar Değirmeni”, hem yazarıyla hem de okuyucusuyla sürekli gelişen bir edebi buluşma noktası haline geliyor.