·436 syf.····Okunma: 30 Nisan 2025 19:39 "Vicdanını yitirmiş bir dünyadan başka nedir ki cehennem?" diye başlıyor hikaye.Son zamanlarda okuduğum en anlamlı cümle.
Yazarların bir çoğu, yaşadığı zamanın şartlarına bağlı olarak,guncel toplumsal olaylardan yola cikarak kitabin konusunu olustururlar .Benim okuduğum yazarlar arasında bunu en iyi yapan yazarlarimiz Ahmet Ümit ve Zülfü Livaneli diyebilirim.
Hadi gelin size kırlangıçlarin hikayesini anlatayım.
Gözleri uçan o güzelim kuşlara takılmıştı. "Ölen arkadaşlarının yasını tutuyorlar." Biliyorsun kırlangıçlar göçmen kuşlardır. Çok hızlı uçarlar. İşte o göç sırasında yüzlerce kırlangıç fırtınaya yakalanıp ölürmüş. Göçü başarıyla tamamlayan kırlangıçlar, geldikleri ülkenin sıcak gökyüzünde uçarken, yollarda kaybettikleri arkadaşlarını anımsar, acıyla, öfkeyle böyle çığlıklar atarlarmış."(Kitapdan alıntidir s.315)
Hikayemizde Suriye'den gelen göçmenlerin yaşadığı zorluklar ve onların çocukları üzerinden dönen organ kaçakçılığına atıfta bulunuluyor.Diger bir konu ise yurtta yetişen çocuklar ve çocuklarin uğradığı cinsel istismarlar konusu ele alınmakta.
Bu iki konu üzerinden yapılan bir harmanlama ile bir takım cinayetlerin birbiriyle bağlantısını çözmeye çalışan Başkomiser Nevzat ve ekibi bakalım katillere nasıl ulaşacaklar?
İyi okumalar.