436 syf.
10/10 puan verdi
Kitabımız, II. Dünya Savaşı sonrası Japonya da geçen hüzünlü bir hikayeyi anlatıyor. Noriko annesi tarafından 8 yaşında terk edilen küçük bir kız çocuğu.Katı kuralları olan Japon Aristokratı büyükannesi ve büyükbabası tarafından evlat edinilen bu küçük kız onların gözünde utanç kaynağı. Sebebi ise annesi evliyken aynı zamanda da siyahi bir Amerikan askeri ile gizli bir ilişki yaşaması ve bu yasak aşkın meyvesi olarak da Norinin dünyaya gelmesidir.Büyükannesi ve Büyükbabası onu melez olarak görürler.Hem yasak aşkın meyvesi hem de ten renginden dolayı onu 3 yıl boyunca çatı katında saklarlar.Aynı zamanda da Büyükannesi ten rengini açmak için Noriko’ya acı veren yöntemler uygular.Taa ki annesinin önce ki eşinden olan abisi Akira gelene kadar.Akira ona dış dünyayı öğretir,keşfetmesine,kısmen de olsa özgürleşmesine yardımcı olur.Abi kardeşin bu durumunu kıskanan büyükanne ise akla hayale gelmeyecek korkunç bir şey yapar. Sizce ne yapmış olabilir? Noriko’yu neler bekliyor? Kitap,Noriko’nun zorluklar karşısında kendini bulma,ait olma arayışını,özgürleşme mücadelesini,aile bağının önemi ve karmaşıklığını anlatırken aynı zamanda da toplumdaki önyargıların ve farklı olana karşı tutumun ne kadar acımasız olabileceğini gösteriyor. Noriko’nun hikayesi yüreğimi paramparça etti desem yeridir zaten okurken ağlamamak mümkün değil diye düşünüyorum.Yaşadığı şeyler o kadar üzücü ki bazı kısımlarda onu sarıp sarmalamak,korumak istedim.Bu kitabı okumak da anlatmak da benim için o yönden hiç kolay olmadı zaten kitabın yorumunu yazarken de acayip zorlandım.Siz değerli kitap sever arkadaşlarıma
The Kitap Yayınları
The Kitap Yayınları
‘nın bu güzelliğini kesinlikle tavsiye ederim lütfen ama lütfen okuyun.
Yağmurun Elli Adı
Yağmurun Elli AdıAsha Lemmie · The Kitap · 202451 okunma