Efsuncu Baba - Hüseyin Rahmi Gürpınar
Türü: Öykü
Sayfa Sayısı: 95
Yayınevi: @kızılpanda
#kitapyorumum
Yazarın kalemi ile daha önce Gulyabani adlı kitabıyla tanışmıştım. Yazarını anlatımı sade, akıcı ve anlaşılır.
Yalnızca bu eserde sokak ağzı biraz kullandığı için okurken biraz zorlandım.
Okuyacakları şimdiden Afiyet olsun
#alıntı
“Bu tılsımın etrafına daima iki melekle iki şeytan dolaşır. İblisler meleklerin uyanık bulunmadıkları bir zamanı gözetlerek tılsımı ele geçirmek isterler. Lakin melekler her an uyanıktırlar. Definenin hakiki sahibi olacak Müslümanın ortaya çıkışına kadar şeytanlarla savaşarak hazinenin mukadder sahibine teslimine yardım edeceklerdir.”
“Her ferdi hatta her cemaati hoşlandığı yem ile avlarlar. Keyfiyet, böyle ortalara tutulmayacak kadar insanlığımızı terbiye edebilmektir.”
#konusu
Ebülfazl Enveri, masallara, hikayelere, efsunlara ve hazinelere inan bir zattır. Babası gibi hayallerin peşinden koşan ve bu uğurda gözü hiçbir şeyi görmeyen bir zattır.
Bir gün Binbirdirek Saray’ında ki hazineyi bulmak için keşfe çıkar. Sarayda Agop ve Kirkor’la karşılaşır. Bu iki zatı melek oldukları yönünde telkin ederek başka bir hazinenin peşine düşer. Ama bilmediği şey ava giderken avlandığı; peşinde olduğu hazine sayesinde kandırıldığıdır.