Puan vermedi·430 syf.··Beğendi
· MIGUEL DE CERVANTES - DON KİŞOT
Öncelikle hepinize merhabalar kitap dostlarım. Bugün sizlere roman türünün ilk örneği olarak bildiğimiz Don Kişot kitabının incelemesini yapacağım.
Kitapta La Manchalı Asilzade Don Kişot' un maceraları bizlere anlatılır.
Don Kişot; kadim romantik çağların gezgin şövalye kitaplarını okuya okuya gerçeklikten sıyrılmış, kendini şövalye sanan ve bu uğurda bir çok maceraya atılan bir hayalperesttir.
Komşusu Sanço Panço, gözüne adeta küheylan gibi gözüken cılız atı ve paslanmış mızrağı, kalkanı, kılıcı ile bir yolculuğa başlar.
Büyük küçük demeden bazı idealleri için elinden geleni ardına koymaz. Herkese yardım etmenin peşindedir. Kötülerle savaşır, mazlumları korur, darda kalanlara yetişir...
Sanço Panço ile bir çok maceraya atılır ve biz okurlara keyifli bir okuma zevki yaşatır.
Maceraperest olmasının yanı sıra çok da sadıktır, hiç görmediği aşkı Toboso' lu eşsiz Dulcinea' sına karşı o kadar bağlıdır ki aşkı övülmeye değer bir aşktır.
Kitabın dil ve anlatımına bakacak olursak, dili çok çok akıcı. Anlatımı açık ve anlaşılır. Kullanılan cümleler şairane bir üslupla yazılmış. Anlatımda kitaba farklı bir okuma zevki katan mizahi öğeler kullanılmış.
Ben bu kitabı elime aldığım andan itibaren büyük bir keyif ile okudum. Okurken yüzümden tebessüm hiç eksik olmadı. Don Kişot ile Sanço Panço arasında geçen diyaloglara bayıldım. Sadece sonunu daha farklı bekliyordum.
Çok çok severek okudum, iyi ki okumuşum dediğim eserlere bir yenisini daha eklemiş oldum. Ayrıca Koridor Yayıncılık' ın baskısını ve çevirisine de çok başarılı buldum.
Sizler de çok güzel bir macera kitabı okumak ve Asilzade Don Kişot' un hayatına ortak olmak isterseniz kesinlikle tavsiye ederim. Okuyacak olan kitap dostlarıma şimdiden keyifli okumalar dilerim.