Puan vermedi·407 syf.····Okunma: 29 Nisan 2025 00:00 Serinin son kitabıyla hikaye bitiyor. Serideki kitaplar birbirinden bağımsız okunsa da hikayede çok kopukluk oluşmaz, sadece ufak tefek bazı detayların anlaşılması zorlaşır. Kitap güzeldi, hikaye güzel bir şekilde sonlandı. Diğer kitapları gibi akıcı bir anlatıma sahip.
Bu kitap, ikinci kitaba göre daha iyiydi, hikayeyle de daha ilişkili. Ancak Gümüş Kurt ismi de yine Siyah Eşekarısı gibi arkaplanda kalmış. Hikayeyle en ilintili olan isim Kızıl Kobra olmuştu.
Fakat ana karakter cidden çekici değil. Kusurları da olan bir karakter oluşturmak adına karakter fazla kusurlu olmuş. Eski bir ajan, iyi eğitim almış ancak şans eseri oluşan gelişmeler olmasa ne eski ajanlık becerileri ne de zekası onu kurtarmaya yeterdi. Sürekli sorunların içine balıklama atlıyor ve ufak birkaç şey olmasa kurtulamayacak. Becerileri kurtulmasına yetmiyor yani. Şanslı değil de şanssız. Eskiden nasıl bir ajan olup becerikli olduğu ve hala da istendiği şüpheli. Ajan denince daha becerikli, daha zeki birini görmek istiyor insan.
Ayrıca karakter fazla duygusuz. Daha doğrusu, duygusuzluk vermek için o kadar yüzeysel bir imaj çizilmiş ki, okuyucu olarak karakterle bağ kurmak mümkün değil. Ne hissettiği, ne düşündüğü konusunda onunla bağ kuramıyorsunuz. Dümdüz bir duygusuzluk seli var, tek boyutlu bir karakter ortaya çıkıyor.
Hikaye ve akıcılık güzel, ancak yüksek beklentilerle değil de zaman geçirmek için okunan bir kitap olursa daha iyi olabilir.