Merhaba kitap severler;
#30Nisan2
Size birbirinden bağımsız okunan üçlemenin ikinci kitabıyla geldim. Yazarın kalemiyle Unutulmuşlar Şehri ile tanışmak vesile oldu.
Sağolsun canım okuma arkadaşımın araştırmasıyla (o kendini biliyor, bu konuda da onu aşırı bezdirmiş olabilirim. ) Gemma Woodstock serisi olarak geçiyor. Öncelikle çeviride gözle farkedecek cümle hataları mevcuttu. Yalnız okumama mani olmadı.Bölüm aralarında, oyun sahne kurallarında figüran detayları ana karakter oyuncuya yakınlığına kadar yazar verdiği teknik bilgilerle kurguyu adeta yaşamama sebep oldu.
Gemma Woodstock, elinden ayrılmış, çocuğunu geride bırakıp, kimsenin bilmesini istemediği özel hayatıyla Isaacs'ın ısrarıyla taşındığı Melbourne 'de polis memuru olarak işe başlamıştır. Oldukça soğuk, mutsuz birde oğluna olan özlemiyle hikaye boyunca kendisini ne kadar hırpaladığına şahit olucaksınız. Zaman zaman kızdığım yerler oldu. Josh bu kadar ilgilenirken onun nazikliğine tahammül edememesi sürekli kaçması, beklentisinin farklı olup itiraf edememesi, üstelikte ihtiyaçlarını yaramaz kız gibi gidermesi oldukça rahatsız etti. O ruhsuz ve depresif hallerini okuyucuya aktara bildiği halde hiç duygu hissedemedim.
Evsiz kimsesiz yaşlı bi adamın cinayetiyle başlayan olay silsilesi, devamında ünlü ve çok sevilen oyuncunun film setinde herkesin gözü önünde bir cinayete kurban gitmesiyle başlıyor. Evsiz adamın ölümü Gemma'yı oldukça sarsar ve kendi yalnızlığıyla yüzleşir. Ünlü aktörün ölümü medya tarafından gerek sevenleriyle birlikte oldukça ülkede çok yankı getirmiştir.
Açığa çıkan sırlar, soruşturmaların derinleşmesiyle şöhretin karanlık kirli yüzü de ortaya çıkar.
Peki ya aktörün etrafındakiler göründüğü gibi değilse?
İki cinayetin birbiriyle bağlantıları da neydi?
Kitap ve sevgiyle kalın...
@seldaca.comments The Kitap Yayınları
@ vuslatin_kitap_aski