"İki kadın" tarafından yazılan çok güzel bir anti-feminist bir kitap ta ta ta taam Eleştirilerimi şöyle sıralayayim:
- Josh'ın Hazel'i her gördüğünde "makyajsız bir şekilde çok güzel olduğunu" "doğal güzelliğin çekiciliği"nden bahsedip durması...
-Hazel'in 2010'larda modasının bitmesi gereken "yaa ben çok tuhaf bir kızım, diğer kızlar gibi 'kızsal' şeylerden hoşlanmıyorumm, çook çılgın giyiniyorum >-< banyoda şarkı söylüyorum, aşırı sakarım ve bütün düzenin altını üstüne getiriyoruumm, bulutlarla konuşuuyorumm, beni erkekler kalıplara sokmaya çalışıyorum ama ben böyleyim işte uwu uwu" tarzı... yok oldum...
-Güya eğleniyorsa ne güzel diyerek örtbas etmeye çalıştığı ama Josh'un eski sevgilisinin yaptıklarının (ki yaptikları da modayla ilgilenmek, yakışıklı erkeklere bakmak, gece kulüplerinde takılmak bla bla dünyanın en normal şeyleri yani) Hazel'a göre nee kaddaarrr sıkıcı olduğunun defalarca söylenmesi... Bu arada bu dili Sahte Balayı kitabında da vardı. Başrol erkonun eski sevgilisini tanımlarken de kullanıyordu.
-Hazel'in vücut güzelliğinin sayfa başı gözümüze sokulması... tabii ki 46kg, 164cm, incecik bel, c beden göğüsler ve şekilli bir kalça olacaktı zaten vee gözümüze gözümüze sokulması gerekiyordu. (Bu arada resmen uzak doğu güzellik tanımı, boomer ablalarımız yine belli etmişler kendi görüşlerini)
-ve cinsel mizah... off okuması asla komik değil zaten ama bir de kız kocaman öğretmen haliyle toplumda yapıyor bunları ve herkes komik bulup gülüyor, eğer gülmeyenler olursa sıkıntı onlarda oluyor çünkü Hazel herkesin sevmesi gereken, kabul etmesi gereken biri. Kabul etmeyenler yazarların diliyle anında dışlanıyor ve damgalanıyor zaten.
Romcom diye niyetlenerek başlayıp sinirden dellenerek yarım bıraktım kendisini. Asla da bu yazarları okumam zaten.