Ayy öyle bir kitap okudum ki, elimden düşüremeden bitirdim.
İlk Kitapta Aşk, kendimi sıcacık bir battaniyenin altına girmiş, yağmurlu bir günde kahve eşliğinde kitap okuyormuş gibi hissettim. Kitap tam anlamıyla bir "kitap aşığı için yazılmış" diyebilirim. Jenn McKinlay, hem karakterleri hem de ortamı öyle içten ve samimi işlemiş ki, sanki Emily'yi yıllardır tanıyormuşum gibi hissettim.
Roman boyunca kitapların dünyasına yapılan göndermeler, okuma aşkı taşıyan herkesin kalbini çalacak bence.
Emily Allen, annesinin baskısı altında yaşayan annesinin mecburi diyet listesine uymaya çalışan ve kendi hayatını yok sayarken... Favori yazarının asistanı olmak üzere bir e-posta almasıyla, bambaşka bir hayatın kapılarını aralar. İrlanda'nın o sıcacık köyüne taşınır. Ama ki sadece belli bir süreliğine... Burada da ona annesini aratmayan biri çıkar karşısına... Yazarın huysuz oğlu Kieran
Kieran karakterine başta biraz sinir olmuş olsam da (biraz fazla huysuz olduğu bir gerçek), zamanla onun da kırılgan yönlerini görmek güzel oldu. İkili arasındaki çekişmeler, ufak dokunuşlarla gelişen duygular... Fazla şekerli olmadan romantik bir yanı vardı.
Aralarındaki diyaloglar, zaman zaman mizahi, zaman zaman da duygusal anlarla örülü. Özellikle Emily’nin kitaplara olan tutkusu ile Kieran’ın yazarlık konusundaki mücadeleleri birleşince çok tatmin edici bir dinamik oluşuyor. Zaten Kieran 'ın annesinin tekrardan yazmasını istememe sebebi de makul kesinlikle.
En çok da Emily’nin kendini yeniden keşfetmesi, konfor alanını bırakıp İrlanda'ya taşınması ve orada hem kendini bulması hem de aşkı bulması... Hayatında hep başkalarının yönlendirmeleriyle yaşamış bir kadının, kendi kararlarını alması ve ayakta durmayı öğrenmesi çok ilham vericiydi.
Hele o küçük köy atmosferi! Kitapçıda geçen sahneler, yazarlarla dolu o renkli ortam... Okurken "keşke ben de orada olsam" dedim defalarca.
Okuduktan sonra elimde kitapla bir süre öylece kalakaldım. Bazı kitaplar vardır ya, bitince içinizde bir huzur bırakır, İlk Kitapta Aşk kitabı da tam olarak öyle bir kitap. Hafif, sıcacık, keyifli bir okuma arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.