Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 02 Mayıs 2025 01:50 Tavsiye üzerine okumaya başladım okumaya başlamadan önce çok kez duymuştum ön yargılı yaklaştığım için hep görmezden geldim sonunda okuyanlar kervanına bende katıldım ve pişman olmadım açıkçası. hikâyeyi sıradan bir üniversite aşkı sanıyordum olmadığını ilk başlarda hemen hissettirdi hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını her şeyin tevafuk olduğuna inandığım için hikaye beni bundan dolayı içine çekmiş olabilir. Bazı incelemeler de denk geldiğim eleştiriler ve yorumlarda okuma listenizden çıkarın okumamak kendine yapacağın iyilik olacak vb. cümlelere denk geldim açıkçası bunlara güldüm eleştiri yapmak için eleştiri yapmak olmuş sanki Gülşah ' ın sıradan olarak anlattığı aşk hikayesi içinde ülkenin ve toplumun kanayan yaralarina dikkat çektiği için ; gerek aşksız evlilikler , Kürt - Türk çatışması , kafatasçılık , doğudaki eğitim , Kürt ve Doğulu olmanın sorununu(daha çok şey söylenebilir neyse )kendi çapında konuya hakim olduğu kadar dile getirmiş olmasından dolayı yazılan şeyleri önemli olduğunu düşünüyorum bu tarz eleştirilerin da yazara ve hikaye sahibine hakaret olarak görüyorum .Gülşah verdiği kararların çoğunu mantıken olmadığını duygusal bir şekilde verdiğini mantıklı düşündüğü zaman kendisininde eleştirdiğini dile getiriyor binaenaleyh Gülşahin yaşamadığımiz hayatını eleştirmek bana açıkçası saçma geliyor çünkü ne çektiğini ne yaşadığını tamamen anlamamız için bire bir aynı şeyleri yaşayıp doğru kararlar vermiş olmamız gerekiyor bu kesinlikle imkansız ama bu olayları dramatize etmediği anlamına gelmiyor bunun da okunmasını sağlaması için yapılan bir taktik olarak yorumluyorum uzun betimlemeler gereksiz gördüğümüz açıklamalar hikayeye uzatma çabası aslında romanın tuzu biberi olarak yorumluyorum (hayatımı anlatsam roman olur metaforu) Şahin'e gelecek olursak- abi ne karizman varmış be - ilişkide ki en büyük hatayı ben Şahin'e veriyorum iletişimsiz bir ilişki susuz çiçeğe benzer ayrıca Şahin'e gelen eleştirilerde biride geçmişte ne cevizler kırmış şimdi dokunmam diyor falan hocam hatası olmayan biri göster derim "kimse sınanmadığı günahın masumu değildir" insanları lütfen geçmişlerine göre yargılamayalim belki de başkasının geçmişi bizim geleceğimizdir.
Hikâyeyi özetleme gerekir se
Şair diyor ya
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir haber vardır (Sezai Karakoç)