2025 24. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2025 20:16
SPOILERLI YORUM … Kitap son bölüme kadar gerçekten iyi gidiyordu. Bir dark romance kitabı olduğunu bilmeden okumaya başladım ama sonra öğrenince erkek karakterin tavırlarını bir yere kadar olması gereken bu diye yorumladım. (Cinsel saldırı yorumları hariç) Çünkü diyarına seni öldürmeye geldiğini düşündüğün bir insanı öldürürsün. Doğal olarak. Bu kısımları anladım. Kızın Stockholm sendromu durumunu da hadi anladım, kabul ettim. AMA. SON BÖLÜM. Yani ters köşe dediğimiz ara ara verilen ipuçlarından yaptığımız çıkarımların sonucunda yanılıp ana karakterle birlikte şaşırmamızdır. Değil mi? Ama bu kitapta öyle değil. Yazar ters köşe yapacağım diye okurları resmen kandırıyor. Kitap boyunca biz callie’nin gerçekten sadece biliminsanı olduğunu sanıyoruz. Karakter bunun dışına çıkan hiçbir söz söylemiyor ya da düşünce dahi aklından geçmiyor. Ama öyle değilmiş. Gerçekten Mendax’ı (tam bir ağrı kesici ismi) öldürmek için görevlendirilmiş. Bu beni şaşırtmadı. Sinirlendirdi. Kitap boyunca bunu bilip kendini onu öldürmek için gönderilmediğine prensi ikna etmeye çalışsaydı daha zevkle okurdum. Sonuç olarak ters köşe yemiş ve vay canına çok iyi kitaptı diyemiyorum. Aksine tüm kitaptan bağımsız yazılmış gibi duran son bölümle birlikte hayal kırıklığına uğradım. Yazarın yazma stilinin bu olduğunu düşünerek diğer kitaplarını okumayı planlamıyorum.
Bu Nasıl Bir His?Jeneane O’Riley · Juno Kitap · 2024161 okunma