2025 46. kitabı
ZİHİN ÇELEN SONSUZ YETENEK Selam herkese..Sizlere Zihin Çelen ile geldim..Sevgili yazarımız Dilek Hanımın kaleminden okuduğum ikinci kitabı olan Zihin Çelen,fantastik roman tarzında yazılmış..Fantastik,aşk, gizem,yetenek,dilek savaş, intikam..Herşeyi barındıran sayfalarda anlatımın akıcılığı ve güzelliği ile mest oldum..Aynı duyguları Derin Kuyu kitabında da yaşamıştım..Kafa karışıklığı yaşatmayan olaylar titiz bir şekilde anlatılmış.Kitabın ilk sayfalarında yeteneklerin bazıları ve karakterlerin bazıları hakkında bilgiler verilmiş..Bu da en sevdiğim bir bölüm diyebilirim.. Nehir,Alev'in (Su'nun) annesi,en güçlü zihin çelen..Biricik kızı Alev'i koruması gerektiğini kulağına gelen tuhaf sesle anlar.Tehlikenin ne olduğunu,nereden geleceğini bilmeden uyarılmış ve zor bir karar olsa da silik ve kalkan dövmesini yaptırmıştı.Bu bir sırdı..Bu nedenle ailesinden ayrılmak zorunda kalmış olan Alev,hayatına Su olarak devam eder..Yetimhanede büyüyen Su,8 yaşında evlatlık olarak Nisan'a verilir..Toprak ile yetimhanede büyümüş ama o da aynı mahallede evlatlık olarak verilmiştir..Bu masmavi gözler ile siyah gözler üniversiteye kadar hiç ayrılmazlar ve aynı üniversite okumaya başlaya Su ve Toprak'ın arkadaşlıkları aşkla devam etmektedir..Herşey çok güzel giderken Toprak bir anda ortadan kaybolur. Aşk acısı çeken Su,Toprak'ı nasıl ve nerede bulur? Toprak neden Su'yu hatırlamaz ve neden adı Ateş olmuştur? İ nsan olmadığını ve bir dilek olduğunu anlayan Su,geçmişi ile yüzleşecek ve yeteneklerini keşfetmeye başlayacaktır.. Su,kimlerle ne için savaşmak zorunda kalacaktır? Her bir Dilek'in sadece tek yeteneği vardır..Hiçbir bir Dilek iki yeteneği aynı anda kullanmaz..Peki sonsuz yetenek ilk ve tek kime verilmiştir? Devam Edecek.. Devam kitabını sabırsızlıkla bekliyorum..
Zihin ÇelenDilek Nazlıoğlu · Dorlion Yayınları · 202445 okunma