·160 syf.····Okunma: 29 Nisan 2025 13:44 Başarıya Götüren Aile/ Kitap Yorumum
Kitap bir süredir listemdeydi. Doğan Cüceloğlu sevgim tartışılmaz. Büyük ustanın tüm öğretileri ve kitapları benim için, mesleğim için çok değerli. Her kitabını ayrı ayrı okuyup özümsemek hedeflerim arasında. Bu doğrultuda "Başarıya Götüren Aile" kitabını da nihayet okudum.
Kitap daha çok sınav çağında çocuğu olan ebeveynlere veya öğretmenlere yönelikmiş. Bu sebeple beni kendisine çok çekemedi. Sadece kitabın başındaki kısmı şu an için beni de ilgilendiriyor sayılır. Fakat hepimiz anne-baba adayıyız veya mesleğinde iyi yerlere gelmeye çalışan, öğrencilerine dokunmayı hedefleyen öğretmenleriz. Bu sebeple okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Şu an belki içinde bulunduğunuz durum ile ilgili değil bu kitabın konusu fakat ileriye hazırlık yapabiliriz diye düşünüyorum.
Özellikle kitabın son bölümüne bayıldım. O kadar çok ihtiyacım olan bir bölümdü ki... Doğan Cüceloğlu'nun tüm kitaplarının okunma sırasını, konularına göre ayrılmalarını, ilgi alanlarına göre hangi kitabı okuyabileceğinin bilgisi bu son bölümde bulabilir , buna göre okumak isteyeceğiniz kitabı seçebilirsiniz.
Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar dilerim .