Gece Yarısı Kütüphanesi
2025 5. kitabı
Nora, yaşadığı hayattan çok memnun değildir. Yakın zamanda annesini kaybetmiş babası ile arasında sorunlar yasamakta ve abisi ile uzun zamandır dargındır. Üstüne bir de işini ve kedisini kaybedince yaşadığı depresyon onu ölümü düşünmeye iter. İşte bu sırada sonsuz hayat seçeneğinin olduğu ve pişmanlıklarını giderebilecegi bir tecrübeye sahip olur. Tam da ölümü düşündüğü süreçte düşsel olarak gece yarısı kütüphanesinde bulur kendisini. Kütüphanedeki raflarda farklı hayatlarının olduğu sonsuz seçeneğinin bulunduğu hayat kitapları vardır. Hangi kitabı seçerse o hayata dahil olup yaşamaya başlar ki gerçekten istediği hayatın içinde olmadığını düşünene kadar. Eğer seçtiği kitaptaki hayat gerçekten olmak istedigi hayat değilse tekrardan gece yarısı kütüphanesine dönüp başka bir hayata dahil olma seçeneğine sahiptir. Nora bu hayatları deneyimleyip mükemmel hayat arayışına girer. Her tercihinde mükemmel görünen durumların yanı sıra hayatında bir takım eksiklikler olduğunu farkeder... Peki daha popüler oldugu bir hayatı mı , yoksa daha zengin olduğu hayatı mı, daha fit olduğu ya da, daha başarılı olduğu bir hayat da olabilir mesela hangi hayatı seçecek acaba Nora? Hangisinde duracak kitap döngüsü ya da sonsuza kadar denemeye devam mı? Mükemmel bir seçenek var mıdır gerçekten? Okurken hep şunu düşündüm acaba önüme çıkan fırsatları değerlendirseydim şuan farklı bir konumda olabilir miydim? Daha popüler, daha zengin,daha mutlu, daha başarılı işte ne bileyim daha fazla ne istiyorsam o olabilir miydim? Nora'ya açılan fırsat kapısı önümde olsaydı sonsuz seçeneği denemeye devam eder miydim mesela? Şuan olduğum hayattan farklı hayatı tercih edip orda kalmayı tercih edebilir miydim? Kafam karışmadı değil. Belki daha güzel bir hayata sahip olabilirdik kimbilir, belki de yaşadığımız hayat hize sunulan en mükemmeldir...Sadece bazen olumsuzluklara o kadar odaklanmış yol alırken; çevremize, hayatına dokunduğumuz insanlara ve yeni açılan kapılara gözlerimizi kapamış olduğumuzun farkında değiliz belki de. Tabi ki fazlaca kötü olumsuz duruma maruz kalmış olabiliriz ama bu durumlardan sıyrılarak daha fazlasına odaklanabiliriz. Hayatta herkesin sınavı var üstelik her sınav farklı zorluk derecesine sahip... Önemli olan bu sınavları atlatabilmek çünkü sonucunda illa ki ferahlık ve huzur var... Bakara Suresi 216. Ayette şöyle der: "Olur ki, bir şey hoşunuza gitmezken, sizin için o hayırlı olur ve bir şeyi de sevdiğiniz halde o, hakkınızda şer olur. Allah bilir, siz bilemezsiniz." Gece Yarısı Kütüphanesi Matt Haig
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,3bin okunma