·200 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2025 11:26 Şimdiki zamanı, olmuş olanı değiştiremeyeceğinizi bile bile yine de geçmişe gitmek ister miydiniz?
Belki de söylenmesi gereken şeyleri söylemek yarım kalan cümleleri tamamlamak için geçmişe gidebilme cesaretini gösterebilmeli insan.
Belki de sırf bir insanı tekrar görmek ya da bir ânı tekrar yaşamak için gitmeli.
Kitap Tokyo'da bir kafeye gelen 3 müşteri ve kafe sahibinin eşinin hikayesinden oluşuyor daha doğrusu geçmişe neden gitmek istediklerini ve ne yapacaklarını anlatıyor. Ancak geçmişe gitmenin de bazı kuralları ve zaman sınırı var. Kafede belli bir sandalyeye oturman ve kahven soğumadan önce dönmen gerekiyor. Bir kahvelik kadar süreniz var yani. Bu kadar kısacık zaman için geçmişe gitmeye değer mi?
Eminim ki kitabı okumaya başladığınızda çok kısa zamanda bitireceksiniz. Özellikle kitaptaki kız kardeşlerin hikayesi beni çok etkilemişti. Okuduğunuzda eminim siz de etkileneceksiniz. İşte bu yüzden her şeyi açık açık zamanında birbirimizi anlayarak konuşmamız gerekiyor. Bugün anlamadan dinlemeden reddettiğin şeyler için yarın çok geç olabiliyor.
Geçmişe gidemeyeceğimize göre şimdinin kıymetini bilelim ve ona göre yaşayalım. Çünkü şimdiki zaman da geçmiş olacak.