Aile İlişkileri 10/10
2025 19. kitabı
Bu kurgu dünyası nereye gidiyor yahu? Kitabı yüzümde bir iğrenme ifadesiyle okudum. İlk sayfalarında eniştesine yıllardır yanık bir hanım kızı okuduğumu ve bununla nasıl başa çıktığını okuyacağımı düşünüyordum. Gerçi kapak yazısını okusaydım bu düşüncelerimin boşuna olduğunu rahatlıkla anlayabilirdim ama çoğu zaman arka kapak yazılarında spoiler oluyor ve işin sihrini bozuyorlar. Bu sefer okumadım ve patladım. Raven, yıllardır ablasının nişanlısına yanık bir model. Her zamanki gibi kendi güzelliğinden bir haber bir kadın. Saçmalıklara giriş burada başlıyor zaten. Kendini sürekli ablasıyla kıyaslayan ve kendini her daim ezik hisseden bir SÜPERMODEL ile karşı karşıyayız. Tamam, eyvallah, olabilir. Herkes güzel bir fiziği olmasına rağmen bir takım öz güven problemleri yaşayabilir. Ama neden pısırık, ezik büzük ve sürekli zırlayan bir ana karakter okuyoruz onu anlamış değilim. Raven ailesi karşısında bile inanılmaz ezik kalan bir tipleme. Annesi özellikle ablası Hannah'ı kayırıyor ve ciddi anlamda sorunları olan bir kadın. Babası da en az Raven kadar silik karakterli biri. İnsan okudukça öfleyip püflüyor. Raven'ın ailevi ilişkilerini bırakalım. Kızımız, "eniştesi"nin ailesiyle inanılmaz yakın biri. Yazar bariz bir şekilde Raven'ı kayırmış ve onu sürekli mağdur pozisyonunda bırakmış. Böyle bir hikaye insanın canını sıkıyor. Eniştesi olarak tanıdığımız Ares de garip bir tip. Hannah ile evlenmeyi kendi istemiş. Aslında büyükanneleri nişanlaması için Raven'ı seçse de beyefendi benim gerçek aşkım bu diyerek Raven'ın ablası ile beş yıl boyunca bir birliktelik sürdürüyor. Hannah ise sürekli bahanelerle bir kaçış havasında... Şimdi, buradan sonrası spoiler içerecek. --- Hannah, insanları takmayıp düğünü ekince herkes öylesine doğal bir şekilde gelin değiştirme yoluna gidiyor ki aklınız durur. Sanki dünyanın her yerinde her an yapılan bir prosedürmüş gibi Raven'ı yeni gelin ilan ediyorlar. Ares de oldukça ılımlı yaklaşıyor sayın seyirciler. Ulan sen beş yıl boyunca başkasıyla nişanlıydın. Baldızın olacak kadına bir anda nasıl "O ben bununla yatarım," gözüyle bakmaya başladın? Gerçi ilerleyen sayfalarda nedenini de anlatıyor ama o daha da iğrenç. Düşünsenize; evleneceğiniz adam sürekli kız kardeşiniz hakkında ıslak rüyalar görüyor. ALLAH'IM SEN YARDIM ET. Bütün bunların ardında bu ikili güya kendi evliliklerini inşa etmeye çalışırken sürekli Raven'ın gelgitlerine tanık oluyoruz. İlk başta "Ben bunu yapamam, mağdurum," konumundayken "Seni istiyorum ama şartlarım var," kısmına saliselik bir duraksamayla geçiyor. Sonra ağlıyor. Sonra bir öz güvensizlik furyası. Sonra tekrar ağlama. Sonra seks. Bunaldım. Ardından yazar hanım gözümüze sokar biçimde Hannah'ı iğrenç bir hale büründürüyor. Yapmadığı, söylemediği şey kalmıyor. Bu sırada Ares'in Raven'ı anında KARIM diye kabullenmesi de inanılmaz itici. Daha geçen gün baldızındı ne ara öyle kabullendin onu yiğidim? Raven sürekli "Seni seviyorum," lafını duymak zorunda, aksi halde sakinleşmiyor. Ares sürekli Raven'ı ne kadar kolay kabullendiği ve Hannah'ın aslında o kadar önemli olmadığını fark ettiği aydınlanmalar yaşıyor. Hannah sürekli "Ares aslında benimdi, bunu bana nasıl yapabildiniz?" cümlesiyle üç sayfada bir sahneye giriş yapıyor. Ne desem az kalır. Bir de gelip bu kitabı övmüşler ya, gerçekten akıllara ziyan. Aynen kardeşim, siz buradan devam.
Öteki GelinCatharina Maura · Olimpos Yayınları · 2025518 okunma
1.309 Gösterim
Süper inceleme 😂😂
Seda
Teşekkürler 😬😬
harika bir yorum olmuş :)
Seda
Faydalı olabildiysem ne mutlu hehehe