-Genç Werther'in Acıları-
2025 3. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2025 21:24
Günümüzdeki aşk kavramından çok uzak bir şekilde gerçek aşkın derinlemesine işlendiği sevdiği kadın adına ölmeyi dahi seçmiş bir ana karakterin yaşantısını konu alıyor Kendine biçtiği değeri bile lotte'nin kendisini sevip sevmemesi ile belirleyen werther lotte'nin eşi albertten dolayı aşkının imkansızlığının farkına varıp kendisinden uzaklaşma kararı alıyor ama bu karar sonucunda hayatın sevdiği kadınsız bir anlam içermediğini tamamıyla hissettikten sonra lotte'nin yanına geri dönüyor werther'in bu duygularından rahatsızlık duyan albert lotte'ye bu durumu dile getiriyor ancak lotte düzgün bir şekilde wertherin sonsuz aşkı dolayısıyla aralarına mesafe koymayı başaramiyordu werther bir gece lotte ile yaşadıkları duygusallık sonrasında yakinlastiklarinda lotte kendisini odasına kitleyip beni bir daha göremiyeceksin dedikten sonra werther oan kalbinden vurulmuştu ve kendi evine döndüğünde werther kendisini albertten aldığı silahla hayatını sonlandirmisti Gerçek sevginin aşkın çok güzel işlenip wertherin inanılmaz tutkulu sevgisini çok güzel bir şekilde hissettirmeyi başarıyor kitap
Duygu ve Düşünce
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,2bin okunma