2025 44. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2025 22:36
Fahrettin Çelik Fırat'ın İki Yakası Ne kadar acı dolu ve soğuk ifadeler TÖRE ve KAN DAVASI Çocukları öksüz yetim, nice anaları gözü yaşlı, nice kadınları ise dul bırakan .... Savaş gibi kazananı kaybedeni olan ..... Ufacık bir hiddet de tartışma da insanların değil silahların konuşması .... Bekçi Yusuf ve kardeşi Hacı 'nin acı dolu hayat öyküsü bizi karşılıyor Fırat'ın iki yakasında Yazarımız Adıyaman /Samsat'ın da tarihini, o yörenin örf ve adetlerini , misafir perverliklerini, törenin üstünde hiç bir gücün olmadığını da vurgulayarak başlıyor anlatmaya Hacı askerden gelmiştir abisinin evine gider askere giderken onu uğurlayan gözü yaşlı annesini bulamaz çünkü o bu dünyaya veda etmiştir artık. Hacı çok üzülür abisiyle sohbet ederken hayatına nasıl devam edeceğine ilişkin konulardan bahsederler . Evlilik ilk başta aklında yoktur ama yengesi eşi Yusuf'a belli etmeden Haci'yı akrabalarından genç yaşta üç erkek çocuğuyla dul kalmış Hazal ile tanıştırır . Tabi o yöre de akraba evliliği de çok yaygınmış. Hacı ilk başlarda olaya sıcak bakmamış ama gidip gelmeler konusmalar artınca Hazal'a aşık olmuş. Yusuf ise olayı duyunca eşine çok kızmış hiç onaylamamis bunu. Hacı 'yı vazgeçirmeye çalışmış ama nafile . Sonrasında evlilik olmuş ve bütün olumsuzluklar çorap söküğü gibi peşi sıra gelmiş.... Hazal'ın davranışlarındaki değişiklikler , Hacı'nın pişmanlıkları akacak olan kanı damarda durduramamıştır. Yazarımız yarı kurgu yarı gerçek hayattan kaleme aldığı bu eseri okurken bu kadar olmaz diyeceksiniz . Kimi karakterlere çokça kızıp kimisine içiniz yanacak . Daha önce iki güzel şiir kitabıyla kalemiyle tanışma fırsatı bulduğum yazarimiza emeklerine sağlık diyorum okurunuz bol olsun Tekrardan çok teşekkür ederim
Fırat’ın İki YakasıFahrettin Çelik · Efsus Yayınları · 20243 okunma