Öncelikle kitap çok akıcı ve etkileyici.
Hayatı yeni keşfetmiş ve her gördüğünü sorgulayan kahramanımız zeze ne yazıkki ailesi tarafından hiç de hoş bir şekilde karşılanmıyor.
Aynı zamanda toplumda ön yargılarıyla insanları iyi kötü olarak ayırıp aslında özlerinde çok iyi hoş insanlarımızla aramıza mesafe koyabiliyoruz (portuga). Özünde aslında çok nazik ve ince bir insan ama her kes ondan korkuyu yada çekiniyor.
Kitap gerçekten çok güzel ve etkileyici. Kimi yerlerde güldüm kiminle ağladım.
Bir çok yerinde kendimi buldum beni çok etkiledi:))
Çocuklarımızın her konuda yanında olmak onlara destek olmak onlarla daha yakından ilgilenmek gerekir. Kitabımızın konusu toplumda çocukların yaramazlıkları adı altında yapılan yanlış davranışlar dikkatimi çekti. Sorgulamaya ,öğrenmeye başlayan çocuklarımızı hayata nasıl bakması konusunda düşünme yapısını şekillendirmek bizim elimizde. Kendi hayat başarısızlığımızı ,kötü kaderimizi,ya da talihsizliğimizin öfkesini küçük kahramanlarımızdan çıkarmamalıyız.
Yanlışlar ,yaramazlıklar hayatın her alanında olan ve olmaya devam edecek olan kavramlar. Olaya biraz daha gerçekçi bakmak lazım.
Son olarak da elbette içimizdeki şiddete eğilimli tarafımızı daha az kullanmak hatta mümkün olduğunca hiç kullanmamayı diliyorum. Çünkü dünyamızı kavga,görültü olmadan sevgi ve nezaketle daha yaşanılır hale getirebiliriz.
Okuyacaklara keyifli okumalar diliyorum:)) Şeker Portakalı