Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 06 Mayıs 2025 22:14 İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün, İslâm mezheplerine, İslâm'ın siyasal boyutuna ve o dönem ki (2014) FETÖ yapılanmasına dikkat çeken röportajları, söyleşileri ve yazılarından oluşan bu eser tam bir öngörüden oluşup geleceği bize 2014 den gösteren yazılar bütünüdür.
Öztürk, FETÖ'nün İslâm dışı bir anlayışla dinlerarası diyaloğ söylemini, FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in, dönemin Hıristiyan dinî önderi Papa VI. Paul'dan alıntı olduğunu ortaya koyarak Fetullahçı cemaat yapılanmasının bu anlayışıyla İslam soslu uluslararası evanjelist bir proje olduğunu tespit etmiştir.
Kitabın bazı bölümlerinde ise Kuran'ın tarihselciliğine vurgu yapıp, yedinci yüz yıl toplumsal düzeninin, günümüz (2014) sorunlarına bir çare olamayacağına dikkat çeken Öztürk, artık Kuran'ın güncellenmesi gerektiğini kitapta açık açık vurgu yapmaktadır.
Tarihselci ve modern bir bakışla Kuran'ın daha çok işlevselliğinin artacağını söyleyen Öztürk, dinamik olan dünyevi hayatın, monoton bir kitapla bağdaşmayacağını da açıkça vurgulaşmıştır.
Son olarak, Herakleitos'un ; Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” sözüyle yazımı noktalamak istiyorum.