Hokus Pokus Abrakadabra!
İlk olarak uzun zamandır severek takip ettiğim yazarımızın ( Mustafa B. Bozkurt ) emeğine sağlık. Muazzam keyifli bir iş çıkarmış.
Kendisini sosyal medyadan takip edebilirsiniz naçizane benim tavsiyem olsun. Daha önce tavsiyesiyle okuduğum Yasak Kent Buhara kitabının incelemesinde de paylaşmıştım zaten.
Yazarın Fakirizm kitabı videosu : youtube.com/watch?v=-P-m_mO...youtube.com/@lexhistoriaeyoutube.com/@lexhistoriaekesitx.com/lexhistoriaekick.com/lexhistoriae
Fakirzm'e gelecek olursak kitap tam manasıyla sıradanlığın ve yaşama gayesinde mücadele ettiğimiz dünyamızın arka bahçesinde göremediğimiz mistik bir yolculuğa çıkarıyor bizleri. Aslında hayatın her alanında sokakta, tiyatroda, büyük salonlarda veya meydanlarda karşılaştığımız sırlarına vakıf olmak için dikkatle izlediğimiz hokkabaz, büyücü veya illüzyonistlerin, hikayeleri kulaktan kulağa dolaştığı dervişlerin, şeyhlerin keramet mi düzenbazlık mı nasıl bir illüzyon sergilediklerinin keşfi. Kitabı okurken itikadınız, mezhebiniz, inanç ve düşünceniz ne olursa olsun olayları olduğu gibi okumak kitabın zevkini attıracaktır. Sonrasına olaylara inanmak ve inanamamak tabi ki sizlere kalmıştır.
Peki nedir bu Fakirizm? Yazar bu soru hakkında şöyle diyor
Fakirizm; ateş üzerinde yürümek, çivili yataklarda yatmak, vücudunu kesici ve delici aletlerle yaralamak, kalbini iradi olarak durdurmak, havada durmak, kurşunlardan etkilenmemek gibi türlü olağanüstü tecrübelerin genel adıdır. Tüm bu fevkaladelikler ortak bir arayışın; insan bedeninin sınırlarını aşma arzusunun tezahürüdür.
Peki kimlere Fakir diyor kimlere Yogi diyoruz? Bu kerametler savaşında Mısır ve Hint diyarlarının ne gibi bir önemi var? Avrupa bu dünyanın neresinde? Bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını öğreneceğimiz kitapta yazarımızın güzel kalemiyle kah bir masal dinliyor kah bir olaya şahit oluyormuş gibi hissedeceksiniz. Ayrıca kitabı okurken doğunun özellikle Hint dünyasının görünen imajının dışında arkasındaki farklı kültürü ve derinliği tekrardan beni hayran bıraktı.
Kitapta bahsi geçen Tahra Bey'in yine aynı yazardan çıkan kitap Tahra Bey'in Akıllara Durgunluk Veren Maceraları okumanızı ayrıca tavsiye ederim efendim.
Sözün kısası yazarında ön sözde bahsettiği gibi
‘’ Elinizdeki bu kitap asılar boyunca olağanüstü halleriyle insanları etkileyen münzevilerin, ruhbanların, azizlerin, velilerin, dervişlerin kitabı olduğu kadar hokkabazların, sahtekarların, gezici sanatkarların, illüzyonistlerin kaçık bilim adamlarının da kitabıdır. ‘’ keyifli okumalar. Sevgili yazarımızın her zaman dediği gibi Hakla Kalın Hukukla Kalın Hoşçakalın..