Uzun zamandır Historical Romance türünde kitap okumamıştım. Eskiden bu türde ne çok kitap çıkardı ve sahaflarda yana yana bütün baskısı tükenenleri arayıp toplardık, hey gidi günler Şimdi o devir kapandı, artık türü pek basan yok ve @arkadya_kitap bir sürprizle türün sevilen yazarından bu güzellikle geldi Bize de ilaç oldu Özlemişim Leydiler, Lordlar, Kontlar, Dükler, görgü kuralları, Aristokrasi… Eminim türü severlerinde kesinlikle hoşuna gidecek bir kitap Ben aşırı keyif alarak okudum hatta bir günde okunabilir.
Konusundan biraz bahsedeyim. Bir Dük kızı olan Leydi Catherine, beş yıl önce bir baloda bakıştığı Claybourne Kontu Luke’dan çok etkilenir ve onunla bir dans etme hayalleri kurar. Diğer yandan Kont Luke ise, küçüklüğünün bir bölümünü hatırlamayan ve hatırladığı kısmında da çocuk hırsızlardan oluşan bir batakhaneyi işleten çocuk kaçakçısı Feagan tarafından yetiştirilmiştir. Bir zaman sonra bir cinayetle yargılanmış ve onu oradan torunu olduğunu düşündüğü yaşlı bir adam kurtarmıştır. Ona ve hatta onun gibi bir kaç Feagan çocuğunu da eğitip yetiştirmiş fakat Luke artık bir kont olmasına rağmen asla aristokrasi tarafından kabul görmemiş, kimse ona itibar etmemiştir ve onun gerçek kont olmadığını iddia etmektedirler. Luke’da zaten kendisini bir kont olarak görmüyor ve onların hiçbir davetine balosuna gitmiyordur ki bugüne kadar gittiği tek balo, Leydi Catherine ile bakıştıkları balodur. Catherine yıllarca kont ile ilgili hayaller kurmuş ve bir gece kapısına dayanmıştır. Kontun kötü geçmişi, ondan çok önemli bir şey istemesi için cesaret vermiştir. Konttan onun için birini öldürmesini ister. Nedenini ve kim olduğunu söylemez. Kont bunu önce kabul etmez fakat onunda hayatta çok istediği bir şey vardır. Kendisi gibi sokaklarda yaşamış, birlikte büyümüş ve onun için yapmayacağı şeyin olmadığı Frannie ile evlenmektir fakat Frannie, onun soylu olması yüzünden evlilik teklifini reddeder.
Kontta Catherine ile şöyle bir anlaşma yapar; Catherine eğer Frannie’ye aristokrasiden korkmamasını ve görgü kullarını öğretip Kont ile evlenmesini sağlarsa kontta, Catherine’in istediği kişiyi öldürecektir. İşler tabi ki umdukları gibi gitmez. Bir tarafta yıllardır evlenme hayali kurduğu Frannie, diğer tarafta ise aklından çıkaramadığı Catherine ile kafası karışırken Catherine’de sevdiği adamın mutlu olabilmesi için gereken fedakarlıkları yapmaya hazırdır. Peki her birinin sonu nereye varacak dersiniz? Çok daha fazlasıyla birlikte okuyup öğreniyoruz