Ağlayarak bitirdim. Çok tavsiye.
2025 15. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2025 21:44
İsmimden dolayı peygamberimizin kızlarından Hz. Zeynep hep ilgimi çekerdi. İsmimi hep çok severdim ama peygamberimizin kızının ismi olduğu için de içten içe sevinirdim. Bu kitabı okumadan önce eşi ile olan sevgisini muhabbetini hiç bilmezdim. İnanılmaz güzel bir aşk hikayesi. Daha güzel olanı ise gerçek olması. Eşi Ebu’l As müşrik olmasına rağmen ne iyi adam ne yüce ahlaklı. Ki bu yüce ahlak onu sonunda islama kavuşturdu. Hz. Zeynep’in ahlakının annesi Hatice annemiz gibi olduğunu görmek mutlu etti. Allahım bu ne güzel bir ahlak bu ne güzel bir sabır bu ne güzel bir aşk dedim hep. Sonuna doğru ağlaya ağlaya bitirdim kitabı. Kurmaca bir metinse ağlıyoruz geçiyor ama bu kurmaca bir metin değil, tarihi gerçekliği olan bir eser. Durum böyle olunca yaşanan ve yaşanamayan şeylere daha çok canı yanıyor insanın. Ama neyse ki ahiret inancımız var ve diyebiliyorum ki rabbim onları cennette kavuşturacaktır. Dilerim ki ben de onların komşusu olurum da sıkıca sarılırım Hz. Zeynep’e … Bir dostu bir arkadaşı gibi…. Yakın bir dostummuşcasına okudum derdiyle dertlendim. Bundan sonra Hz Zeynep benim için hep daha özel bir yerde olacak. Peygamberimizin dönemi ile bilgiye sahip olmak isteyen herkese öneririm. Kısa bir kitap zaten. Kolayca okursunuz. Okursanız çok şey katarsınız heybenize, okumazsanız çok şey kaybedersiniz. Çok tavsiye.
Peygamber'in EvindeHasan Muhaddisi · Ketebe Yayınları · 202236 okunma