Puan vermedi·288 syf.··Beğendi
···Okunma: 03 Mayıs 2025 21:30 Polisiye severmisiniz??eğer severseniz bir seri kitabın ilkiyle geldim sizlere..
Size değişik bir polisiye kitabı ile geldim. Bu kitap polisiye kitabı olmanın yanında aksiyon tarzında yazılmış çok akıcı ve sayfalar arasında insan kayboluyor finale yaklaştıkça sanki bir aksiyon filmi izler gibi okudum kitabı Çok heyecanlıydım..Vebu kitabı 6 günde bitirdim..cunku sindire sindire okudum...Mert'in beck ve ekibinin karmaşık ve zorlu bir soruşturma sürecinde adaleti sağlama ve gerçeği ortaya çıkarması ve adaletin her zaman kolay ulaşılabilir olmadığını göstermesi harikaydı yalnız ölen adama hiç acımadım ve üzülmedim ölmeyi hakettin dedim o kadar zalimlik olmaz Ama anladım ki adaleti sağlayan kişiler arasında da çuruk elmaların olduğunu bilmek insanı üzüyor ve adalet yokmuş gibi dedirtiyor insana..
Bu kitap polisiye kitabının yanında farklı konulara da parmak basıyor polis şiddeti ve gücünün kötüye kullanılması sistemsel çürüme toplumsal adaletsizlik bireysel intikam sistemin yetersizliği İsveç toplumunun soğuk bürokratik ve duyarsız yönlerini ele almıştır Ayrıca sosyolojik eleştiriyi ele almıştır..
Kitap şöyle başlıyor
Stocholda bir hastane odasında üst düzey bir polis öldürülür olay anını hastanede Gören ve duyan kimse yoktur Çünkü katil gece yarısı kurban odasına pencereden girer ve işini bitirip çıkar.
Martin beck tam gece yarısı haber gelir ve ekibi Ronnle önce hastanede araştırmalara başlar.. Bu arada kurbanın bıçaklı kesici mouser tipi Kara bina olduğunu bulacaklardır..
Uzun uğraşlar sonucunda ölenin üst düzey polis olduğu öğrenilir..Ve ismi nymandir .. astsubay olduğu zamanlarda insanlara yaptığı zulümlerden dolayı çok sayıda düşmanı vardır..
Ronn Bay nymanin şikayet dilekçilerini okumaya başlar ve nymanin bir şekilde hepsinden kurtulmayı Başarır Hatta şikayet eden kişilerin suçluluğunu ortaya çıkarır..
Ama bir kişinin dilekçesi vardır Bu dilekçeyi veren kişi önlerine 3-4 defa gelir..
bakalım katil.kimdir??
#okudumbitti