2025 17. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2025 00:11
Çocukluğumda okumuştum ilk defa ve damağımda çok güzel tat bırakmış bir hikaye idi. Sonraları çok aramıştım kitaplığımda ama bir türlü bulamamıştım kitaplığımda kitabı bir daha. Bu sene bir sahafçıda kitap karıştırırken tesadüfen buldum ve hemen aldım tabiki. Çok tatlı 1001 gece Masalları tadında hoş bir hikaye. Kitabın başında, bir padişah kendisine hüzünlü hikaye anlatan hikaye anlatıcılarına 1000er altın verir. Veziri böyle giderse hazineden para kalmaz diye yakınır. Vezirin bu sözleri kulağına giden sultan vezirini çağırır ve kendisine o 1000er altın verdiği kişiler gibi acıklı bir hikaye anlatırsa kendisine 100.000 altın ve kale vereceğini söyler. Ama eğer anlatamazsa kendisini bütün mallarını alacağını ve onu sefil bırakacağını söyler. Bunun üzerine vezir bir senelik izin ister. İzni alan vezir dünyanın dört tarafına adam yollar ve dünyanın en acıklı hikayesi "Seyfilmülûk"in hikayesini öğrenip getirmesini isterler. Bu küçük kitapta işte getirilen o Seyfilmülûk'in hikayesini dinliyoruz ... :) çocukluk günlerime geri gittim okurken. Güzel hikaye idi :)
SeyfilmülûkN.B. · Şenyıldız Yayınları · 19812 okunma