TALİHSİZ SERÜVENLER DİZİSİ 5 / KATI KURALLAR OKULU ~ LEMONY SNICKET
Künye;
Serinin beşinci kitabı
Çocuk edebiyatı, gotik, kara mizah
Öksüz Baudelaire Kardeşler
Miras peşindeki akraba Kont Olaf
Tuhaf kuralların olduğu bir okul
Yeni arkadaşlıklar
Macera, heyecan, dram
10 yaş üstü için uygun
Filme uyarlanmış
221 sayfa
Selam…Talihsiz Serüvenler Dizisinin beşincisi #katıkurallarokulu ile Baudelaire Kardeşlerin hikayesine devam ediyoruz.Hazır serinin 8-9-10 ve 11.kitapları da raflarda yerini almışken bende kaldığım yerden devam ediyorum seriye.
Anne ve babasını feci bir yangında kaybedip öksüz kalan Buldaire kardeşlerin başına gelen talihsiz olaylar bu kitapta da yeni bir vasi yerine yeni bir okul ile devam ediyor. Katı ve tuhaf kuralların olduğu okulun keman çalmayı -ahh pardon- sanatı katletmeyi seven okul müdürü Neron’la tanışan Violet, Klaus ve Sunny’yi yine keder sarar.Çünkü ne okul normal bir okul ne de Bay Neron normal biridir.Peşlerinde olan Kont Olaf’ın asla yanlarına yaklaşamayacağının güvencesini veren Neron ikizlere hayatı kendi dar etmeye kararlıdır.Nispeten içleri rahat olan kardeşler yeni arkadaşlar edinirler.Tıpkı kendileri gibi ailesini ve bir kardeşlerini yangında kaybeden
üçüzlerden ikisiyle çok iyi anlaşırlar.Okula yeni gelen beden eğitim öğretmeni Koç Cengiz’i görür görmez kardeşler onun aslında kılık değiştirmiş Kont Olaf olduğunu anlarlar fakat bunu belli etmezler.Kont Olaf’ın planını öğrenmeli ve ondan tamamen kurtulmalıdırlar.Bunun için bu sefer yanlarında onlara destek olan yetişkinler yerine arkadaşları vardır.Peki Kont Olaf’ın planı nedir? Bu sefer Kont Olaf yakalanıp hapse gönderilecek midir?
Çok yaratıcı ve ilginç sahnelerin olduğu bir kitaptı. Heyecanla okuttu kendini.Anlatıcı sıkça deyimleri ve anlamlarını okuyucuya aktardı.Okurken öğrenmek için çok iyi bu.Gotik ve kara mizah olarak yazılmış bu eseri çocuklarınızın kitaplığına mutlaka ekleyin
Okuma listemin 1550.kitabı oldu… @xlibris.kitap #lemonysnicket #talihsizserüvenlerdizisi #talihsizseruvenlerdizisi5 #theaustereacademy #bretthelquist #xlibris #xlibriskitap #gotikedebiyat #çocukedebiyatı #kidbooks #reklam değil #nihllckkitap