2025 76. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2025 12:14
Herkese Merhaba Bugün sizlere Şale Köse kaleminden Hünsa kitabının yorumu ile geldim Mayıs ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 87 sayfalık bir kitap "Başkasını eleştirebilecek kadar ne harikayız ne de başkasını küçümseyebilecek kadar üstünüz. Yaraladığımız yerden yaralanabileceğimizi hâlâ öğrenememişsek eğer, vay halimize!" •Toplumsal sorunlara farklı bir pencereden bakmak ve insan psikolojisinin derinliklerine inmek isteyenler için kaçırılmayacak bir kitap! •Hüma; Geçmişte yaşadığı travmatik olayların etkisiyle içine kapanık, sessiz ve hayata karşı umudunu yitirmiş bir genç kadındır. Ailesiyle, özellikle annesiyle olan soğuk ve mesafeli ilişkisi, geçmişin karanlık sırları onu yalnızlığa ve psikolojik sıkıntılara doğru itiyordu. •Tuğrul; daha dışa dönük ve hayata tutunmaya çalışan bir genç adamdır. Onun da geçmişinde derin yaralar ve sırlarla dolu bir hikayesi vardır. •Hüma ve Tuğrul'un hayatlarındaki benzerlikler ve ortak travmalar, hayatlarını beklenmedik bir şekilde kesiştirecektir. Geçmişin karanlık sırları, olayların beklenmedik bir şekilde gelişmesi "Hünsa" kelimesinin anlamı ve bu kavramın Hüma ve Tuğrul'un hayatındaki rolünü (benim ağzım açık kalmıştı) artık ortaya çıkarmak için perdeyi yırtmayı bekliyordu. •Geçmişin sır perdesi aralandıkça, aile içi travmaların, toplumsal baskının ve bireyin kendi kimliğini bulma mücadelesi çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriliyor. •Aile içi sorunlar, toplumsal baskı ve önyargıları, kimlik arayışı, merhamet ve vicdan temalarının işlendiği, sade, akıcı ve sert bir üslup ile hem duygusal hem de düşündürücü, alışılagelmişin dışındaki konusu ile derinden etkiliyor. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
HünsaŞale Köse · Artshop Yayıncılık · 202432 okunma