Puan vermedi·280 syf.····Okunma: 09 Mayıs 2025 12:43 BİR RUHUN YARISI
"Buraya sadece dans etmek için gelmedim. Buraya sadece seninle dans etmek için geldim. "
Selam
Bir Ruhun Yarısı, tarihi ve fantastik bir kurgunun harmanlandığı, perilerin, lenetlerin ve Londra sosyetesinin iç içe geçtiği büyülü bir kitap.
Theodora Ettings, küçük bir kızken tek başına gittiği bir ormanda hayati boyunca etkisinden kurtulamayacaği bir peri tarafından lanetleneceğini bilemezdi.Bir peri soylusu olan Hollowvale markisi, onun ruhunun yarısını alırken çok sevdiği kuzeni tarafından ruhunun diğer yarısı elinde kalmış bir şekilde kurtulur.Ama geride duygularında ve görünüşünde çok büyük eksiklikler ile birlikte.
Şimdi ise Dora büyümüş kuzeni sosyeteye tanıtılırken ona destek vermekten başka bir şey yapamıyordu.Ama kader bu ya, kuzeni ve yengesi ile birlikte Londra'ya sezon geçirmek ve koca tavlamak için gittiklerinde belki de lanetinden kurtulabilirdi.Çünkü, İngiltere'nin saray sihirbazı, sivri dilli kaba büyücüsü Elias Wilder de insan ruhu ile ilgili çalışmalarda bulunuyordu.Elias, Londra'yi etkisi altına almaya başlayan uyku hastalığı ile ilgili sırrı çözmeye çalışıyordu.Bu da onu genç kadın ile bir araya getirdi ve ikili hem Dora'nin lanetine hem de uykuya yenik düşen insanların hastalıklarının çözümünü birlikte araştırmaya başlarlar.Çok fazla duygu hissetmeyen genç kız büyücü ile her karşılaşmasında ona karşı ilgi duymaya başlar.Ruhunun yarısını olmadan da aşık olmanın güzelliği, insanlara yardım etmenin huzuru ikiliyi daha da yakınlaştırır.Ama tüm bunların arkasındaki bilinmezlik, kızın peşinden olan tehlikeli bir peri, ikili arasındaki sıradaki bağ ve ruhunun yarısının olmayışı ile nasıl birlikte olabilirlerdi?
Okuduğum en farklı fantastik kitaplardan biriydi. Dora'nın küçüklüğünden verilen kesit çok güzeldi. Sanırım tam burda onu ve kuzenini sevdim.( kuzeninin yaptığı cesurca bir hareketten sonra özellikle) Lord büyücü Elias ise favori karakterim oldu. Özellikle sivri dili Ama karşısında kişi de ruhunun yarısının olmadığı biri yani Dora.Duygularını ne kadar kırabilir ki..Sonu çok güzeldi.Hiç beklemediğim şekilde merak edilen yerler en sonda bonus gibi geldi.Tavsiyemdir