2025 54. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2025 12:55
Boo Walker | Geçmişin Melodisi “Eğer korkarak yaşıyorsan, yaşamanın ne anlamı vardı? Sevgisiz bir hayatın anlamı var mıydı?” Kitabımız, Annalisa Mancuso adlı genç bir ressamın hikayesini anlatıyor. 1960’lı yılların Amerika’sında geçiyor ve dönemin sosyal olaylarını, sanatın dönüştürücü gücünü işliyor. Annalisa, anne ve babasını trajik bir trafik kazasında kaybettikten sonra, büyükannesi ve geniş İtalyan köklerine sahip ailesiyle birlikte Payton Mills adlı küçük bir kasabada yaşamaktadır. Annesinin genç yaşta sanat hayallerinden vazgeçip evliliğe yönelmiş olması, Annalisa için hem ilham hem de uyarı niteliğindedir. O ise annesinin izinden gitmek yerine, kendi kimliğini sanatla var etmenin yollarını aramaktadır. Hayatını resme ve kendi iç sesini bulmaya adamış olan Annalisa, geçmişin hayal kırıklıklarını geride bırakmak ve içindeki sanatçıyı serbest bırakmak ister. Bu yüzden ilk adımı, kasabanın dar sınırlarını geride bırakmak olur. Hedefi ise Portland’a giderek hem ilhamla dolu bir sanat çevresine adım atmak hem de New England’ın yaratıcı ruhunu içine çekmektir. Ancak yolculuğu beklenmedik bir şekilde yön değiştirir. Ivy League öğrencisi Thomas Barnes ile tanışmasıyla birlikte, Annalisa’nın kalbi ve hayalleri arasında bir ikilem doğar. Bu yeni gelişme ona aşkın kapılarını aralasa da, geçmişin gölgesinden gelen bir sır, her şeyi alt üst edebilir. Artık sadece sanatla değil, kalbiyle de yüzleşmek zorundadır. Aile bağları, aşk, kayıp ve yeniden doğuşun iç içe geçtiği bu roman, sanatla iyileşen bir ruhun melodisini fısıldıyor. Yazarın kalemiyle tanışma kitabımdı ve ben anlatım tarzını çok sevdim. Sıcacık bir hikaye, aynı zaman da hüzünlü. Her karakteri ayrı bir sevdim, sinir olduklarım da vardı tabi Okurken sayfaların arasında kayboluyor, sanki o dönemin atmosferini soluyor gibi bir his veriyor kitap. Türünü sevenlere önerimdir.
Geçmişin MelodisiBoo Walker · Arkadya Yayınları · 202593 okunma