2025 31. kitabı
Ölümden Beter La Vie Uzun yıllar süren araştırmaları sonucunda epilepsinin tedavisini bulmuştu Prof. Dr. Haluk Toköz. O gün de bütün dünyaya bir konferans ile duyurulmuştu. Aynı gün sosyolog eşi Hayat da sokak hayvanları için Taksim'de bir protestoya katılmıştı. Haluk erkenden eve gidip kutlama için hazırlık yapmak istedi. Bir yandan televizyonda haberleri izliyor bir yandan da hazırlık yapıyordu. Ama o sırada gördüğü bir haberle neye uğradığını şaşırdı. Taksim'de protestolara katılanlara orantısız güç uygulanmıştı ve o sırada telefonu da ısrarla çalıyordu. Eşinin bir polis memuru tarafından feci şekilde darp edildiği ve hemen hastaneye gelmesi gerektiği söylenmişti. Kamera kayıtlarına erişip hemen dava açmışlardı ama görüntülere rağmen o polis memuru suçsuz bulunmuştu ve aynı gün de Hayat maalesef hayatını kaybetmişti. Ve Haluk da o günden sonra aynı adam değildi. Aradan geçen yıllarda ise Teoman örgütün de desteğiyle Cinayet Büro Baş Komiseri olmuştu. Fakat bu sıralar akıl almaz cinayetler işleniyor ve katiller belli olmasına rağmen üst makamlardan gelen baskı giderek artıyordu. Üstelik öldürülen iki kişi kendi davasına bakan hakim ve şahidi olan polis arkadaşıydı. Bütün bunlar ne anlama geliyordu böyle? Ve katiller herkes tarafından sevilen kendi hallerinde olan insanlardı. Nasıl oluyordu da böyle canice cinayet işleyip ardından da intihar ediyorlardı? Teoman bütün bu sır perdesini çözüp cinayetler arasındaki bağlantıları bulabilecek miydi? Tadı damağımda kaldı diyebilirim kitap için. Keşke biraz daha uzun olsaydı da okumaya devam edebilseydim. Aslında çok şey anlatasım var ama kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum. Polisiye seven biri olarak ben kitabı çok severek okudum. Tavsiyemdir okuyun.
Ölümden Beter - La VieÇağatay Küpçü · Destek Yayınları · 2023114 okunma