2025 40. kitabı
İstihbarat Şube'ye atanan Başkomiser Suat Zamir, polislik mesleğine bağlı ama çözüm için kural tanımayan, gözü kara bir kadın. Bir insanın kim olduğunu belirleyen kendi ortaya çıkardığı kişiliğidir belki ama her insan kendini tanımlamak için köklere de ihtiyaç duyar. Suat Zamir, üç kuşaktır polislik mesleğini sürdüren bir ailenin son kuşağı. Ama bu kitapta geçmişi ile ilgili bildiği kısıtlı hikayeyi oluşturan taşları birileri yerinden oynatmaya çalışıyor. Ve biz onun, cesareti ile zekasını birleştirip kim olduğunu arayışını etkileyici bir kurgu ile okuyoruz. Kurguda, Cinayet Büro'nun sürdürdüğü, sosyal medya fenomeni bir kadının öldürülüşü de anlatılıyor. Bu arada Suat'a verilen görev de ünlü bir gazetecinin hayatına sızmak. İki olay da birbirinden çok uzak görünse de polisiye kurgularda vakaların bir şekilde kesişeceğini biliyoruz. Kitabın sonuna kadar merak ettiğimiz detaylardan birisi bu: Tüm bu olanlar hangi noktada bir araya gelecek, aradaki bağ nedir? Kuşkusuz kitabın en keyifli yanı; kendisinden başkasının asla sahip olamayacağı Suat'ı, bir şekilde sahiplenmeye çalışan erkekleri bir ekip olarak bir araya getirmesi. Kitabın sonunda sürprizler var mı, evet kesinlikle. Bir yanınız üzücü buluyor ama Suat bu, devamında neler yapacak merak etmemek elde değil. Tüm oyunları bozar mı, elinden geldiği kadar bozar. Büyük bir merak ve keyifle okudum. Kesinlikle, anlatacak çok şeyi olan yazarın kalemi ile tanışmalısınız.
Gölgenin EliElçin Poyrazlar · Doğan Kitap · 202573 okunma