Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidir
2025 19. kitabı
İsmet Özel’in Türk yazısı ile neşrolunan çift kapaklı kitabı olan Başını örten kızlar felsefe bilmelidir. Ne için bilmelidir ile başlayıp başını örten kızların felsefe bildiği günü beklemekten başka çare yok, varsa ben bilmiyorum diyor. Hem dini hem milli şuuru kaleme alıp, 3 maymunu asla oynamayan yazarımız bozuk bir düzene ancak bu kadar güzel isyan edilir deyip tebrik ediyorum. Osmanlıca bilmenin kıymetini bu kitabı okurken birdaha anladım. İsmet Özel okurken kendime şu soruyu yöneltiyorum. İsmet Özel gerçekten anlaşılması zor bir yazar mı? Hemen akabinde içimdeki ses cevap veriyor. Hayır İsmet Özel anlaşılması zor bir yazar değil. Sadece işimize gelmiyor! Kitaptan altını çizdiğim alıntıları da yazarak okunması gereken kitap tavsiyesi listeme ekliyorum. Dili ağır gelebilir:) Çünkü işinize gelmicektir.:) Bir mesuliyet yüklenmedi isek fikren namuslu olmamızın da imtihanı yoktur. Başını örten kız giriştiği başta örtme eylemini, bir sadakat nişanesi olarak gerçekleştirdiğini bilmeli. Bilmiyorsa öğrenmelidir. Küfür bütün kafirleri kapsayan, tek millettir. Türk milletinin tarihten silinmeyişi küfüre bilâ bedel karşı duruşu hürmetinedir. Hem imana talip olup hem de zahmetten uzak durmak mümkün değildir. Felsefe bilmeyen kimsenin dünyaya bakışı, dünya algısı, dünyayı değerlendirişi müspettir. kadınlarımızın örtüsüne husumet duyanlarla, Türk yazısına Arap harfleri lakabı yakıştıranlar aynı kimselerdi Başını örten kızın felsefe bilme iradesi, yükselişimize imkan verecek yegane tutanaktır. #ismetözel #başınıörtenkızlarfelsefebilmelidir
Tarih-Araştırma
Başını Örten Kızlar Felsefe Bilmelidirİsmet Özel · Tiyo Yayınları · 2018572 okunma