Puan vermedi·212 syf.····Okunma: 10 Mayıs 2025 21:04 Sonunda biri tarihi kayıtlara dayanarak ermeni olaylarını inceleyip tarafsız bir bakışla olanı biteni yazmış. Yazar olayların ermenilerin Türkleri ve Kürtleri kendi idealleri için katlettiği için başladığını, sözde insan hakları savunucusu Batılıların da müslümanların ölümünü görmezden gelip zaman zaman kendilerini korumak zaman zaman da ölenlerin intikamını almak için ermenileri öldürmelerini abartarak ve çoğunlukla yalanlar yayarak olayı nasıl bir soykırım yalanına çevirdiklerini açık bir dille kayda geçirmiş. Yazar Ermeni soykırımı yoktur dediği için tehdit edilip evi bombalanmış. Türklerin minnettar olması gereken bir ilim adamı. Bir amerikalının bizim tarafımızdan da bakarak olayları objektif bir şekilde değerlendirmesi çok kıymetli. Kitap akademik sayılsa da dili çok akıcı ve anlaşılır. Tabii ki olayların takibi ve anlaşılması için coğrafyayı ve adı geçen kişileri biraz da olsa bilmek önemli. Mutlaka okunması gereken temel bir kitap olduğunu düşünüyorum. Denk gelirseniz mutlaka okuyun.