2025 4. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2025 23:17
Kitabın üçüncü serisi, Yavuz Sultan Selim Kanunî sultan Süleyman ve bir kısım ikinci selimden bahsetmekte. Tarihin tartışmasız net olan konularını kısa bir anlatım ile ele almış ve tarih bilenler için kafada bilgilerin özetle toparlanması, bilmeyenler için ise temel şekilde öğrenmesi için çok güzel bir kitap. Özellikle talebelere yönelik yazılmış bir kitap olduğu için anlatımı sade ve akıcı kısa bölümlerden oluşmakta. Bazen değinilmesi gereken yerlere de özen gösterip manayı hissettirmiş. Padişahları tanıyorsunuz onların maksatlarını davalarını ve imtihanlarını bir nebze anlıyorsunuz. Ben hocamızın derslerine de katılan biri olarak bu kitabı öz haliyle yazdığını söyleyebilirim ve en sevdiğim özelliği ise doğru olmakla beraber akılda kalıcı olması oldu. Tarih okumamış kişiler için ilk adım kitap olarak tavsiye ederim, tarih okuyanlar için de bilgileri toplamaları için tavsiye ederim. İyi okumalar.
Hz.Muhammed'in Ordusu Osmanlı (Hilafet Yolunda)Rüya Nuriye İlhan · Kayıhan Yayınları · 202418 okunma