ilk kitap?
2025 9. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2025 09:42
İlk diyeceğim şey, serinin ilk kitabı değil de ön gösterimi gibi hissettiren bir kitaptı. Bir kere kitap kesinlikle beklediğimden katbekat daha akıcıydı. Vaktim olsaydı bir günde bitirebilirdim büyük ihtimalle. 300 küsür sayfa en fazla 50 sayfa okumuşum gibi hissettirdi. Serinin ilk kitabı gibi hissetmememin sebebi ise karakterleri kitabın sonunda bile hâlâ tanımıyorum gibi hissettirmesiydi. Arka planları hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz ve bu kitaptaki kahramanlar sıradaki kitapta düşman olarak karşımıza çıkarsa çok da şaşıracağımı söyleyemem. Kitabın romantik kısmı özellikle beni hiç mutlu etmedi. Daha önce doğru düzgün sohbeti bile olmamış karakterlerin birbirine bu kadar bağlanması pek hoşuma gitmedi. Ama bir taraftan hayatları boyunca bağlanacak kimsesi olmamış kişilerin buldukları ilk dala tutunması anlaşılabilir bir durumdu. Ama dürüst olacağım, Adam'ın gerçekten kötü biri çıkmasını bekledim 300 sayfa boyunca. Kitabın distopik kısmı ise beni kitaba çeken kısımdı. The 100 izlediğim zamanlara döner gibi oldum. Ama olaylar daha başlamadı gibi hissediyorum. Umarım doğru hissediyorumdur. Şimdilik bu kadar <3
Bana DokunmaTahereh Mafi · DEX Yayınları · 20242,275 okunma